Concurs pe teme de ecologie la Scoala din Piscolt
Concurs pe teme de ecologie la Scoala din Piscolt

In acest an, la Scoala din Piscolt a demarat un concurs ecologic la nivelul ciclului primar. O comisie alcatuita din cadre didactice si elevi ai ciclului gimnazial au monitorizat diverse aspecte: curatenia in salile de clasa; ingrijirea florilor; colectarea selectiva a deseurilor; cunostinte privind evenimentele ecologice semnificative. S-a acordat un punctaj pentru fiecare aspect.

Vineri, fiecare clasa a prezentat o sceneta cu mesaj ecologic, costumele fiind realizate din material reciclabile.
Clasament
In urma prestatiei micilor actori si a punctajului acordat in intervalul ianuarie – aprilie 2011 clasamentul a fost urmatorul.
Sectia romana: locul I – clasa a II-a A condusa de invatatoarea Barna Irina; locul II – clasa a IV-a A condusa de invatatoarea Zancu Rodica; locul III – clasa a III-a A condusa de invatatoarea Trinc Laura; locul IV – clasa I A condusa de invatatoarea Erdei Liana.
Sectia maghiara: locul I – clasa I B condusa de invatatoarea Holczberger Reka; locul II – clasa a IV-a B condusa de invatatoarea Bodizs Hajnal; locul III – clasa a II-a B condusa de invatatoarea Papp Gyongyi; locul IV – clasa a III-a B condusa de invatatoarea Herman Emese.
Din juriu au facut parte profesoarele: Chis Maria, Fodor Maria, Giurge Angela, Dutescu Diana, Birta Lenuta.
Drept recompensa, ocupantii locului I, respectiv clasa a II-a A si I B vor beneficia de o excursie gratuita, destinatia urmand a fi stabilita ulterior.
Parada costumelor eco
In partea a doua a activitatii ecologice, 128 elevi din clasele I-VIII ai Scolii din Piscolt au prezentat o parada a costumelor eco confectionate din material refolosibile. Igienozitatea si creativitatea de care au dat dovada elevii la confectionarea costumelor a facut destul de dificila selectarea celor mai reusite exemplare.
Ca moment de destindere, spectatorii au fost incantati de repertoriul corului scolii, condus de profesoara Moldovan Miorita.
Intreaga activitate a fost atent monitorizata de profesoara Uifalusi Alina, coordonatoarea proiectului “Eco – Scoala”, ajutata de profesoarele Szikszai Timea si Pereni Crina.
La finalul festivitatii, directoarea Olariu Romanta a tinut sa multumeasca tuturor cadrelor didactice, parintilor si elevilor scolii pentru reusita acestei activitati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here