Concurs pe teme de ecologie la Scoala din Piscolt

Concurs pe teme de ecologie la Scoala din Piscolt

In acest an, la Scoala din Piscolt a demarat un concurs ecologic la nivelul ciclului primar. O comisie alcatuita din cadre didactice si elevi ai ciclului gimnazial au monitorizat diverse aspecte: curatenia in salile de clasa; ingrijirea florilor; colectarea selectiva a deseurilor; cunostinte privind evenimentele ecologice semnificative. S-a acordat un punctaj pentru fiecare aspect.

Vineri, fiecare clasa a prezentat o sceneta cu mesaj ecologic, costumele fiind realizate din material reciclabile.
Clasament
In urma prestatiei micilor actori si a punctajului acordat in intervalul ianuarie – aprilie 2011 clasamentul a fost urmatorul.
Sectia romana: locul I – clasa a II-a A condusa de invatatoarea Barna Irina; locul II – clasa a IV-a A condusa de invatatoarea Zancu Rodica; locul III – clasa a III-a A condusa de invatatoarea Trinc Laura; locul IV – clasa I A condusa de invatatoarea Erdei Liana.
Sectia maghiara: locul I – clasa I B condusa de invatatoarea Holczberger Reka; locul II – clasa a IV-a B condusa de invatatoarea Bodizs Hajnal; locul III – clasa a II-a B condusa de invatatoarea Papp Gyongyi; locul IV – clasa a III-a B condusa de invatatoarea Herman Emese.
Din juriu au facut parte profesoarele: Chis Maria, Fodor Maria, Giurge Angela, Dutescu Diana, Birta Lenuta.
Drept recompensa, ocupantii locului I, respectiv clasa a II-a A si I B vor beneficia de o excursie gratuita, destinatia urmand a fi stabilita ulterior.
Parada costumelor eco
In partea a doua a activitatii ecologice, 128 elevi din clasele I-VIII ai Scolii din Piscolt au prezentat o parada a costumelor eco confectionate din material refolosibile. Igienozitatea si creativitatea de care au dat dovada elevii la confectionarea costumelor a facut destul de dificila selectarea celor mai reusite exemplare.
Ca moment de destindere, spectatorii au fost incantati de repertoriul corului scolii, condus de profesoara Moldovan Miorita.
Intreaga activitate a fost atent monitorizata de profesoara Uifalusi Alina, coordonatoarea proiectului “Eco – Scoala”, ajutata de profesoarele Szikszai Timea si Pereni Crina.
La finalul festivitatii, directoarea Olariu Romanta a tinut sa multumeasca tuturor cadrelor didactice, parintilor si elevilor scolii pentru reusita acestei activitati.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,538FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente