Concurs pentru cea mai curata comuna

0
310

GORJ. Consiliul Judetean (CJ) Gorj a initiat, pentru acest an, un concurs cu premii privind asigurarea si pastrarea curateniei pe teritoriul localitatilor rurale, buna gospodarire si respectarea normelor de igiena. Presedintele CJ Gorj, Ion Calinoiu, a declarat ca vor intra in competitie numai unitatile administrativ- teritoriale care fac parte din Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara in domeniul Serviciilor Publice de Salubrizare, constituita la nivel de judet.

Obiectivele intrecerii vizeaza, intre altele, protectia sanatatii populatiei, conservarea si protectia mediului, mentinerea in stare corespunzatoare a spatiilor verzi si a locurilor de agrement, respectarea documentatiilor de amenajare a teritoriului si de urbanism, precum si a normelor privind executarea constructiilor.

Criteriile de evaluare urmaresc intretinerea, modernizarea si repararea drumurilor comunale, amenajarea si salubrizarea cursurilor de apa, a baltilor si malurilor acestora, infiintarea si asigurarea bunei functionari a serviciilor de transport local de calatori si de salubritate, amenajarea unor locuri speciale de colectare si depozitare a gunoaielor si deseurilor menajere.

Valoarea totala a premiilor ce vor fi acordate localitatilor situate pe locurile I, II si III si a unei mentiuni se ridica la 250.000 de lei.

Sursa: Gazeta de Sud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.