Concursul EcoPaparazzi isi premiaza castigatorii

ecopaparazziConcursul EcoPaparazzi din cadrul caravanei educationale de film ecologic Guerilla Verde isi premiaza castigatorii. Desfasurat in perioada 5-31 mai, concursul a invitat participantii sa suprinda exemple de bune si rele practici ecologice in orasele lor de provenienta.

Concursul EcoPaparazzi face parte din Guerilla Verde, prima caravana educationala de filme cu mesaj ecologic, organizata in perioada 5-13 mai de agentia de comunicare si organizare evenimente Media Image Factory. Caravana a inregistrat un numar total de peste 3.000 de participanti. Traseul caravanei a inceput pe data de 5 mai in orasul Bucuresti, continuand cu orasele Focsani (6 mai), Brasov (7 mai), Sighisoara (8-9 mai), Cluj (10-11 mai) si Timisoara (12-13 mai). Proiectul a fost sustinut de Ministerul Mediului, Asociatia Eco Tic, Agentia Nationala pentru Protectia Mediului, Asociatia Environ, cat si de primariile si consiliile locale din orasele aflate pe traseul caravanei. Partenerii pe sectorul ONG au fost Viitor Plus, EcoAssist, Terra Mileniul III, WWF Danube-Carpathian Programme si Salvati Dunarea si Delta.

Filmele care au rulat in cadrul caravanei au avut un puternic caracter ecologic si educational, fiind difuzate in functie de grupele de varsta ale spectatorilor prezenti la proiectii. Au fost vizionate: “Wall-E”, “Happy Feet”, “Ant Bully”, “Deep Sea”, “An Inconvenient Truth” si “The 11th Hour”. Exceptand Sighisoara, proiectiile de filme au fost precedate de conferinte de presa, organizate cu sprijinul primariilor locale.

Concursul a fost deschis tuturor celor interesati. Initial adresat scolilor de pe traseul caravanei Guerilla Verde, participarea a devenit libera in urma solicitarilor numeroase si a materialelor de foarte buna calitate primite din restul tarii. Initial pe 21 mai, termenul limita al perioadei de inscriere a fost de asemenea prelungit cu zece zile, pentru a permite tuturor sa isi posteze materialele. Intrarea in concurs a constat in crearea unui cont de utilizator pe Trilulilu.ro, inscrierea in grupul EcoPaparazzi si postarea de fisiere de tip imagine sau video pe grup.

Materialele au fost declarate castigatoare pe baza voturilor primite, decizia finala apartinand juriului format din reprezentanti ai sponsorilor si partenerilor. Castigatorii vor fi premiati cu cate o camera de fotografiat. In total concursul a inregistrat un numar de 12 castigatori (6 la sectiunea imagine, 6 la sectiunea video) din intreaga tara. Numele acestora vor fi disponibile pe site-ul www.guerillaverde.ro incepand cu data de 15 iunie.

Chiar daca EcoPaparazzi s-a incheiat, prietenii caravanei Guerilla Verde si toti cei pasionati sunt invitati sa posteze in continuare pe grupul Guerilla Verde de pe site-ul Trilulilu.ro.

Guerilla Verde face parte din un proiect mai amplu, numit generic BETI (Better Education Through Innovation), care isi propune sa contribuie la educatia generatiei de maine prin intermediul filmului, prezentat ca parte a tehnologiei digitale si ca metoda alternativa de educatie. Temele ce urmeaza a fi abordate pe parcursul acestui proiect pilot sunt: protectia mediului, sanatate si minoritati. In cea de-a doua parte a proiectului BETI care va avea loc in toamna anului curent, o noua caravana va porni in tara, urmand a fi prezentate filme pe teme de sanatate si minoritati. In acelasi timp, filmele difuzate in cadrul caravanei Guerilla Verde vor fi proiectate in orasele care nu au facut parte din traseul final din luna mai.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,172FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente