Concursul National “Scoli pentru un viitor verde”

Am reusit sa strangem 1660 de kilograme de hartie pe care le-am vandut unei firme de colectare din oras
Am reusit sa strangem 1660 de kilograme de hartie pe care le-am vandut unei firme de colectare din oras

Echipa verde a Grupului Scolar Tehnic din Alexandria a obtinut locul I la Concursul National „ Scoli pentru un viitor verde”, sectiunea Terra Magazin. Ocuparea primei pozitii la cel mai popular concurs de ecologie din invatamant este o performanta, avand in vedere ca in competitie au fost inscrise peste 2000 de scoli.

Echipa verde a Grupului Scolar Tehnic din Alexandria, formata din 30 de elevi si coordonata de profesoarele Florica Boia, Magdalena Pana si Constanta Tanase a intrat in competitia „Scoli pentru un viitor verde” in luna februarie. Concursul, ajuns la a doua editie in acest an, a fost organizat de Ministerul Educatiei in colaborare cu Asociatia „ Scoli pentru un viitor verde „ si Editura CD Press. Sub genericul , „Fara corigenta la… grija fata de mediu”, elevii si cadrele didactice din Alexandria au derulat timp de patru luni activitati tematice prin care au incercat sa demonstreze ca sunt cei mai buni ecologisti. Dupa amenajarea „Coltului verde” al scolii unde au afisat lista de activitati, liceeni au trecut la treaba. In ajutorul Echipei verzi au sarit toti elevii din unitate si au resit sa stranga in luna martie o cantitate impresionanta de hartie. „ Activitatea s-a numit Fara corijenta…la colectarea hartiei” si au participat 262 de elevi si 11 profesori. Am reusit sa strangem 1660 de kilograme de hartie pe care le-am vandut unei firme de colectare din oras”, ne-a spus Florica Boia, coordonatorul proiectului. Activitatile au continuat in aprilie cu ample actiuni de curatenie, derulate in curtea scolii, dar si in exterior. Ecologistii au reusit sa curete arborii si arbustii de pe o suprafata de aproximativ 3500 de metri patrati, plantand flori si salcami.

Au „ infrumusetat” cutiile de pizza cu mesaje eco

Dincolo de munca, liceeni eco de la Grupul Scolar Tehnic din Alexandria au dat dovada si de imaginatie. In colaborare cu un restaurant din oras, in luna aprilie au tinut sa marcheze Ziua Pamantului decorand cutiile de pizza cu desene mesaje de mediu. Toate actiunile intreprinse de liceeni pe parcursul celor patru luni de concurs au fost stranse, asa cum a impus regulamentul, in Jurnalul verde. Organizatorii concursului au fost impresionati de actiunile derulate de liceeni si, dupa evaluarea Jurnalului verde, au decis sa acorde locul I echipei de la Grupul Scolar Tehnic Alexandria. Urmeaza verificarea in teren care insa nu va schimba primul rezultat al evaluarii.

Scoala va primi premiul in septembrie

Festivitatea de premiere a scolilor castigatoare ale concursului „ Scoli pentru un viitor verde” va avea loc in septembrie . „ Premiul va consta in materiale didactice, carti, materiale auxiliare, reviste, atat in format tiparit , cat si electronic, pentru elevii din scoala. Pentru noi acest premiu este un succes avand in vedere faptul ca este primul an in care participam si am concurat cu sute de scoli din toata tara”.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,343FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente