Conferinta internationala de mediu la Medgidia

Primaria municipiului Medgidia si liceul teoretic Nicolae Balcescu vor organiza in perioada 18 – 22 noiembrie conferinta internationala Mediu si dezvoltare durabila. Medgidia va fi gazda a peste 120 de elevi si cadre didactice din 12 tari europene : Olanda, Polonia, Slovacia, Franta, Italia, Estonia, Finlanda, Germania, Grecia, Suedia, Belgia si Romania.

Temele ce vor fi dezbatute in cadrul conferintei se vor referi la identificarea problemelor de mediu ale zonei noastre si ale Europei, principiile unei dezvoltari durabile, utilizarea rationala a resurselor, impactul dezvoltarii industriilor asupra mediului si populatiei, protectia ecosistemelor.

Evenimentul se incadreaza in programul international Yes Event initiat de Olanda la care elevii si cadrele didactice din Medgidia participa din anul 2005. In cadrul programului au avut loc mai multe conferinte unde au fost dezbatute mai multe teme ca de exemplu migratia fortei de munca si problemele integrarii emigrantilor in tarile de adoptie.

Activitatea echipei Romaniei a fost apreciata superlativ atat de gazde, cat si de Ambasadorul Romaniei la Haga. Evaluarea conferintei, realizata prin chestionare completate de toti participantii, a stabilit o ierarhie ce a avut pe primul loc elevii liceului din Medgidia. Prezentarea video a tarii, simpozionul privind migratia, dar mai ales programul artistic au fost evaluate cu note maxime. Impresia lasata de romani a fost una formidabila, reusind sa mai atenueze din prejudecatile occidentalilor in privinta tarii noastre si sa demonstreze ca nu toti romanii sunt potentiali emigranti…

Coordonatorii programului din cele 10 tari au convenit ca in 2007 Romania sa organizeze aceasta conferinta pentru ca experienta multiculturalismului sa se diversifice dar si datorita experientei capatate de liceul din Medgidia in cei doi ani, alaturi de dorinta de a arata ca si romanii pot oferi cu generozitate si competenta, conditii europene de desfasurare a unui astfel de eveniment.

Sursa:

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,544FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente