Enel doreste sa construiasca o termocentrala ecologica la Galati

0
450

Directorul de investitii si dezvoltare pentru Romania al Enel SpA Italia, Matteo Cassani, a anuntat recent intentia firmei de a construi o termocentrala de tip ecologic in Zona Libera Galati, transmite corespondentul Rompres, citat de www.SMARTfinancial.ro.

Prefectul de Galati, Mihai Capra, i-a primit la Palatul Administrativ, pe reprezentantii firmei „Enel”, cea mai mare companie de energie din Italia, interesata sa faca investitii importante in Galati.

Pe parcursul discutiilor, reprezentantii Enel si-au facut cunoscuta intentia de a realiza o importanta investitie in Zona Libera Galati, constand in constructia unei termocentrale de tip ecologic, investitie care ar urma sa se ridice la un miliard de euro.

Potrivit estimarilor potentialilor investitori, constructia termocentralei va dura aproximativ patru ani si va incepe in anul 2009.

Reprezentantul Enel, Matteo Cassani, i-a comunicat prefectului Mihai Capra ca firma sa a comandat deja studiul de fezabilitate pentru constructia termocentralei de la Galati, studiu care va fi gata la inceputul anului 2008.

La finalul discutiilor, prefectul Mihai Capra a precizat ca Galatiul are nevoie de investitii majore, asa cum este cea pe care intentioneaza sa o faca Enel Italia in zona, insa a subliniat faptul ca trebuie analizate cu atentie oportunitatea fiecarei investitii in parte si impactul economic, social si de mediu pe care acestea il pot avea pentru Galati.

Sursa: Smart Financial

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.