Conferinta Internationala de protectie a mediului – Clean World Conference 2014

Conferinta Internationala de protectie a mediului – Clean World Conference 2014
Conferinta Internationala de protectie a mediului – Clean World Conference 2014

Cea mai mare miscare de implicare sociala si de protectie a mediului din lume, “Let’s Do It!”, a organizat intre 6 – 9 februarie 2014, la Pristina, in Kosovo, Clean World Conference 2014.

Au participat 120 de reprezentanti din 40 de tari, Romania fiind reprezentata de Radu Rusu, presedinte EcoStuff Romania (Timisoara) si Luciana Petroiu, Consultant Let’s do it, Romania! (Bucuresti).

Unul dintre punctele importante ale conferintei din acest an s-a referit la conceperea unui plan de actiune prin care sa se reuseasca implicarea pana in 2018 a 350 de milioane de voluntari in intreaga lume.

Cu alte cuvinte, la Clean World Conference 2014 s-a discutat despre cum poate fi atrasa masa critica in fiecare tara (5% din populatie) si cum cum poate fi schimbat modul de gandire al oamenilor vis-a-vis de problema poluarii si a deseurilor.

 

Clean World Conference a fost organizata pentru prima data in afara granitelor tarii initiatoare, Estonia. Echipe din toata lumea se aduna in fiecare an la aceasta conferinta pentru a face schimb de experienta, pentru a-si prezenta actiunile de succes, pentru a gasi noi motivatii si pentru a asculta si invata de la inovatorii in domeniul civic si de protectie a mediului.

Prin intermediul actiunilor comune World Cleanup 2012 si World Cleanup 2013, constand in actiuni individuale de ecologizare organizate de membrii retelei peste tot in lume, numarul de voluntari a crescut de la 50.000 de oameni in Estonia, la noua milioane de voluntari in intreaga lume. Astfel miscarea “Let’s Do It!” a ajuns in doar cinci ani de la o actiune singulara la o retea globala cu peste 110 de tari implicate.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente