AIESEC Bucuresti va propune un nou proiect de voluntariat: „Use.Recycle.Breathe”

0
551
AIESEC Bucuresti va propune un nou proiect de voluntariat: „Use.Recycle.Breathe”
AIESEC Bucuresti va propune un nou proiect de voluntariat: „Use.Recycle.Breathe”
AIESEC Bucuresti va propune un nou proiect de voluntariat: „Use.Recycle.Breathe”

AIESEC Bucuresti realizeaza in perioada 10 februarie 2014 – 18 martie 2014 un nou proiect de voluntariat, numit „Use.Recycle.Breathe”, destinat elevilor din licee, cu varste cuprinse intre 15 si 19 ani, care sunt interesati de dezvoltarea abilitatilor de comunicare, imbunatatirea cunostiintelor cu privire la educatia ecologica si importanta protectiei mediului.

Voluntarii din AIESEC Bucuresti vor sustine acest proiect impreuna cu 9 voluntari internationali, veniti din tari precum China, Egipt, Indonezia, Brazilia, Bulgaria, Turcia.

Acesti internationali vor fi pregatiti in prealabil pentru interactiunea cu elevii din liceele bucurestene printr-o serie de training-uri organizate de AIESEC, menite, de asemenea, si sa faciliteze familiarizarea lor cu obiceiurile si cultura noastra.

Totodata, ei vor beneficia si de cateva ore de limba romana pentru a invata anumite expresii si adresari de baza care le vor fi utile in comunicare.

Sesiunile interactive pe care cei 9 internationali le vor sustine in cele cinci licee partenere din capitala, vor aborda in fiecare saptamana cate o tema cu privire la reciclare. In temele respective se vor gasi subiecte ce fac referire la importanta protejarii mediului, managementul integrat al deseurilor, tipuri de deseuri si colectarea selectiva, reciclare creativa si, nu in ultimul rand, comparatia intre Romania si tarile internationalilor.

Proiectul include, de asemenea, un eveniment, ce se va desfasura in perioada 17 februarie – 9 martie 2014, in cadrul caruia elevii liceelor participante la proiect vor fi implicati intr-o competitie sportiva. Scopul acestui eveniment este de a le prezenta internationalii si oferi informatii elevilor cu privire la detaliile proiectului. Vor avea loc doua etape in cadrul campionatului de baschet, prima avand loc intre 17 si  23 februarie 2014, iar cea de a doua, intre 3 si 9 martie 2014. Echipele castigatoare vor fi anuntate si premiate in cadrul festivitatii de inchidere a proiectului.

Proiectul se va incheia cu o gala, in cadrul careia se vor decerna premii pentru cele mai bune referate prezentate de elevi, pe teme de reciclare. De asemenea, vor fi premiate si cadrele didactice implicate in acest proiect.

Va invitam, asadar, sa ne fiti alaturi in cadrul proiectului „Use.Recycle.Breathe”.

Pentru mai multe detalii:  http://www.aiesecbucharest.ro/use-recycle breathe/descriere-proiect/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.