Conferinta mondiala pentru reducerea dezastrelor

Orasul Harbin din nord-estul Chinei gazduieste incepand de marti Conferinta mondiala pentru reducerea dezastrelor (2007 WCDR) la care participa peste 400 de reprezentanti, experti si oameni de stiinta, din 40 de tari, precum si reprezentanti ai unor organizatii neguvernamentale.
Tema centrala a conferintei este in acest an cooperarea in vederea reducerii efectelor si mentinerii unui control asupra dezastrelor.

Pe parcursul, celor cinci zile ale conferintei, in orasul chinez Harbin, capitala provinciei Heilongjiang, participantii vor analiza eforturile privind mobilizarea la nivel international in vederea aplicarii strategiilor pentru reducerea dezastrelor stabilite la editiile anterioare ale conferintei de anul acesta (2005 WCDR si 2006 WCDR). Conferinta mondiala privind reducerea dezastrelor de la Hyogo, in Japonia, din anul 2005, a reprezentat un moment de referinta in abordarea la nivel international a problemei prevenirii dezastrelor si in implicarea tarilor si organizatiilor internationale in efortul comun de reducere a impactului catastrofelor asupra comunitatilor umane.

In conditiile dezastrelor naturale, la nivel international se impune coordonarea unei strategii de localizare si prevenire pentru a limita efectele negative ale acestora. Se asteapta ca participantii la actuala editie a conferintei sa adopte o platforma de masuri pentru reducerea si controlul dezastrelor, care sa vizeze si imbunatatirea sistemului de management al situatiilor de urgenta.
Tot in perioada de desfasurare a conferintei este organizata si o expozitie de prezentare de tehnologii si echipamente folosite in cazul dezastrelor.

Citeste articolul Conferinta mondiala pentru reducerea dezastrelor integral in Ziare.com

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente