Conferinta Nationala “Need 4 Green Economy” – Economia verde in Romania

SC Finmedia SRL, sub patronajul Ministerului Mediului si Padurilor, va invita in data de 14 iunie 2011, ora 10:00, la conferinta NEED 4 GREEN ECONOMY – ECONOMIA VERDE IN ROMÂNIA, ce va avea loc la J.W. Marriott Bucharest Grand Hotel.

In cel de-al cincilea an de cand Romania a aderat la Uniunea Europeana, ministrii mediului – care s-au succedat in Guvernele de dupa aderare – se reunesc pentru a face o evaluare a problematicii cu care s-a confruntat acest domeniu in Romania. Conferinta se va constitui intr-un forum de dezbatere in care vom analiza obstacolele si constrangerile politicii de mediu cu scopul de a identifica actiunile prioritare pe care Ministerul Mediului si Padurilor va trebui sa le sustina din perspectiva implementarii unei Economii Verzi in Romania.

In cadrul Conferintei, cei patru ministrii ai mediului de dupa aderare – doamna Sulfina Barbu, domnul Attila Korodi, domnul Nicolae Nemirschi si actualul ministru, domnul Làszló Borbély vor semna DECLARATIA DE SUSTINERE A UNEI ECONOMII VERZI IN ROMÂNIA.

PROGRAM GREEN 4 ECONOMY

09:30-10:00 Inregistrare participanti si cafea

10:00-10:30 Deschiderea oficiala

László Borbély, Ministrul Mediului si Padurilor – Presedintele celei de a 19-a Sesiuni a Comisiei ONU pentru Dezvoltare Durabila
Sulfina Barbu, Presedintele Comisiei pentru administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic, Camera Deputatilor
Attila Korodi, Presedintele Comisiei de politica externa – Camera Deputatilor
Nicolae Nemirschi
Viorica Moraru, Editorul Revistei ”Need 4 Green Economy”

10:30 Semnarea „Declaratiei de Sustinere a unei Economii Verzi in Romania”
Conferinta de presa

10:45- 11:15 Coffee break

11:15-14:00 SESIUNEA I
Politicile, programele, activitatile conexe Economiei Verzi, deja implementate sau in curs de implementare la nivel national (o analiza a ceea ce s-a realizat in plan national)
Moderator:
Ionut Georgescu, Directorul Directiei Gestiune Deseuri, Ministerul Mediului si Padurilor
Silvian Ionescu, Comisarul General al Garzii Nationale de Mediu
Nicolae Idu, Seful Reprezentantei CE la Bucuresti – „Politica europeana in domeniul eficientei resurselor si economiei verzi”
Reprezentanti ai mediului de afaceri

Dezbateri

14:00 – 14:45 Light lunch

14:45 -17:00 SESIUNEA II
Economia verde din perspectiva nationala. Adaptarea insitutionala pentru cerintele de raportare viitoare, conform politicilor europene si internationale in domeniu. Contributia Romaniei la procesul pregatitor al Conferintei privind Dezvoltarea Durabila de la Rio din 2012.
Moderator:
Luminita Ghita, Coordonator national Comisia ONU pentru Dezvoltare Durabila, MMP
Gheorghe Popescu – Presedintele Administratiei Fondului pentru Mediu „Oportunitati de finantare a investitiilor verzi. Programe pentru o economie verde”
Cristian Apostol, Secretar de Stat MMP, Planul National privind Padurile
Reprezentanti ai mediului de afaceri

Dezbateri

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,355FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente