Consilierii au aprobat majorarea tarifelor la deseuri

Consilierii au aprobat majorarea tarifelor la deseuri

Consilierii locali au aprobat astazi in unanimitate majorarea tarifelor la depunerea deseurilor menajere la halda de gunoi. Pana la toamna majorarea tarifelor nu se va regasi si in facturile oradenilor.

Cresterea preturilor aprobata astazi de consilieri, cu 8,7 procente, se aplica doar in cazul agentilor economici sau a persoanelor care depun deseurile direct la halda de gunoi, administrata de societatea Keviep.

Astfel pentru deseurile menajere si a celor amestecate cu moloz tariful va fi de 14 euro pe tona, iar pentru deseurile rezultate din constructii, de 2,24 euro pe tona. In schimb, depunerea pamantului vegetal si a deseurilor colectate selectiv se face in continuare gratuit. Noile preturi vor fi valabile incepand de la 1 mai 2011, pana la 30 aprilie 2012.

La toamna, majorarile aprobate astazi de consilieri se vor simti si in buzunarele oradenilor, dupa negocierea noilor tarife cu RER Ecologic Service.

Colectarea selectiva a deseurilor, demarata de anul trecut in Oradea decurge mult mai bine in zonele de case, potrivit unei declaratii facuta astazi de edilul sef al orasului, Ilie Bolojan. Desi demarata mai tarziu decat in zonele de blocuri, selectarea deseurilor este efectuata de aproximativ 50% din totalul locuitorilor. In zonele de blocuri, insa, colectarea selectiva a deseurilor nu decurge in acelasi ritm, mult mai putini oradeni fiind obisnuiti sa separe deseurile.

Potrivit primarului, municipalitatea a convenit cu asociatiile de proprietari, ca locuitorii sa renunte la obiceiul de a arunca sacii menajeri de la etajele superioare pe ghene in jos.
Avand in vedere ca, pe viitor, rigorile legislatiei europene in domeniu vor aduce si taxe penalizatoare, municipalitatea se gandeste sa motiveze oradenii prin anumite reduceri de tarife care ar putea fi aplicate celor care colecteaza selectiv deseurile.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,549FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente