Consiliul Judetean Olt implementeaza proiecte de mediu in valoare de peste 140 de milioane de euro

Consiliul Judetean Olt implementeaza proiecte de mediu in valoare de peste 140 de milioane de euro
Consiliul Judetean Olt implementeaza proiecte de mediu in valoare de peste 140 de milioane de euro

Consiliul Judetean Olt implementeaza in prezent sase proiecte de mediu cu finantare nerambursabila in valoare totala de peste 140 de milioane de euro, cel mai mare fiind pentru extinderea si reabilitarea sistemelor de apa si apa uzata in judet.
Potrivit consilierului presedintelui CJ Olt, Miruna Ginerica, proiectele de mediu cu valoarea cea mai mare (130,5 milioane de euro in total) sunt cele derulate prin Programul Operational Sectorial de Mediu, prin Programul de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria sunt in derulare trei proiecte cu valoare totala de 10,7 milioane de euro, iar cu finantare de la Administratia Fondului de Mediu se deruleaza un proiect de circa 1,4 milioane de euro pentru impaduriri in zonele cu terenuri agricole degradate.

„Prin POS Mediu sunt trei proiecte in derulare, unul de peste 90 de milioane de euro pentru extinderea si reabilitarea sistemelor de apa si canalizare in Slatina si alte localitati, unul cu valoare totala de aproximativ 39 de milioane de euro pentru managementul integrat al deseurilor, care prevede si construirea unui depozit regional ecologic pentru deseuri la Balteni si un alt proiect, cu o valoare mai mica decat celelalte, de circa 800.000 de euro, pentru conservarea biodiversitatii. Toate trei sunt in implementare in prezent si in momentul finalizarii vor avea un impact foarte mare asupra calitatii mediului si vietii in judet. Deja s-a modernizat la Slatina statia de epurare a apei, in privinta managementului deseurilor au fost achizitionate containere de depozitare pentru majoritatea localitatilor din judet”, a spus Miruna Ginerica.

Prin sistemul de management integrat al deseurilor in toate cele 112 localitati din judet vor fi amenajate platforme de colectare noi si vor fi amplasate in total, in judet, peste 5.000 de containere pentru deseuri. De asemenea, vor fi inchise toate depozitele urbane neconforme pentru deseuri si se construiesc statii de transfer in orasele Scornicesti, Bals, Caracal si Corabia. Aceasta a adaugat ca CJ Olt a mai depus doua proiecte de mediu, al Administratia Fondului de Mediu, pentru utilizarea de energii neconventionale la Spitalul Judetean de Urgenta Slatina si la un centru de asistenta sociala din Slatina, unde se doreste montarea unor sisteme de incalzire cu energie solara. Aceste ultime doua proiecte sunt in curs de evaluare.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente