Constructorul autostrazii Deva – Orastie a fost amendat pentru lipsa avizului de mediu

Constructorul autostrazii Deva - Orastie a fost amendat pentru lipsa avizului de mediu

Constructorul autostrazii Deva – Orastie a fost amendat pentru lipsa avizului de mediu, fara de care proiectul nu poate fi implementat.

Desi startul lucrarilor a fost dat in primavara acestui an, nici acum firma Strabag nu a reusit sa obtina autorizatia de mediu pentru constructia tronsonului de autostrada contractat. Strabag a primit avizul pentru organizarea de santier de la Mintia, dar nu si pentru executia propriu-zisa a lucrarii, asa ca Garda de Mediu Hunedoara a decis sanctionarea concernului austriac. „S-a dat sanctiune, conform OUG 195, al carui cuantum este cuprins intre 30.000 si 60.000 de lei”, a declarat seful Garzii de Mediu Hunedoara, comisarul Cristian Moldovan. Daca va achita amenda in termen de 48 de ore, Strabag poate plati doar jumatate din valoarea sanctiunii contraventionale. Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, nu a vrut sa comenteze situatia si a precizat doar ca „avem institutii in stat care trebuie sa isi faca treaba”.
Autostrada Deva – Orastie este construita de asocierea de firme Strabag – Straco, fiecare primind cate o portiune din lucrarea care va inghiti, in total, 177,9 milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *