Consultari la Gorj privind managementul populatiei de urs brun

Consult?ri la Gorj privind managementul popula?iei de urs brun
Consultari la Gorj privind managementul populatiei de urs brun
Consultari la Gorj privind managementul populatiei de urs brun

Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice (MMSC) va demara, la finele lunii noiembrie, o serie de consultari si dezbateri referitoare la elaborarea pachetului de masuri privind managementul populatiei de urs brun din tara noastra, in programul consultarilor fiind inclus si judetul nostru. Dezbaterile si consultarile se vor desfasura in intervalul calendaristic 24 noiembrie — 4 decembrie in 17 judete ale tarii, unde vor fi prezenti ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Attila Korodi, si secretarul de stat Anne Juganaru, impreuna cu echipele de experti care au lucrat la elaborarea pachetului de masuri.

Astfel, Attila Korodi va fi prezent in judetele Suceava, Mures, Harghita, Bacau, Prahova, Vrancea si Covasna, in timp ce secretarul de stat Anne Marie Juganaru va participa la dezbaterile din judetele Maramures, Bistrita, Neamt, Brasov, Buzau, Dambovita, Caras-Severin, Gorj, Valcea si Arges. La dezbateri vor participa reprezentanti ai autoritatilor publice, centrale si locale, gestionari de fonduri cinegetice, organizatii neguvernamentale, universitati, experti in domeniu.

Ministerul Mediului a finalizat pachetul de masuri menit sa imbunatateasca managementul populatiei de urs brun din Romania, avandu-se in vedere reducerea nivelului conflictelor inregistrate in ultima perioada in regiunile vulnerabile si sa asigure statutul favorabil de conservare al speciei, conform obligatiilor care deriva din Directiva Habitate. La nivel national, statistica releva o populatie de circa 6.000 — 6.500 de ursi, zonele cu densitatea cea mai mare fiind Brasov, Covasna, Harghita, Vrancea, Mures, Bistrita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *