Romfilatelia pune in vanzare „Pasarile acvatice” – misiune a Conventiei Ramsar asupra Zonelor Umede

Romfilatelia pune in vanzare "Pasarile acvatice" - misiune a Conventiei Ramsar asupra Zonelor Umede

In perioada 6-13 Iulie se marcheaza la Bucuresti cea de-a 11-a Reuniune a Conferintei partilor la Conventia asupra zonelor umede de importanta internationala, in special ca habitat al pasarilor acvatice (COP11 Ramsar).

Cu acest prilej, Romfilatelia introduce in circulatie emisiunea de marci postale „Pasari acvatice”, ce contine un carton filatelic, plicul prima zi, un intreg postal, o colita dantelata si cinci marci postale ilustrate astfel:

– Prigoria (Merops apiaster) pe timbrul cu valoarea nominala de 1,00 lei;
– Egreta mica (Egretta garzetta) pe timbrul cu valoarea nominala de 1,20 lei;
– Starcul galben (Ardeola ralloides) pe timbrul cu valoarea nominala de 2,10 lei;
– Gasca cu gat rosu (Branta ruficollis) pe timbrul cu valoarea nominala de 8,10 lei;
– Pelicanul comun (Pelecanus onocrotalus) pe timbrul cu valoarea nominala de 9,10 lei.

Incepand cu ziua de Vineri, 6 Iulie 2012, emisiunea de marci postale „Pasari acvatice” va putea fi achizitionata de la toate magazinele Romfilatelia din Bucuresti si din tara.

In iunie 2012, lista zonelor umede de importanta internationala Ramsar intruneste peste 2000 de zone din 162 de tari semnatare ale Conventiei. In ceea ce priveste Romania, pe Lista Siturilor Ramsar sunt inscrise urmatoarele 8 zone: Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, Insula Mica a Brailei, Parcul National Portile de Fier, Parcul Natural Comana, Lunca Muresului, Tinovul Poiana Stampei, Complexul Piscicol Dumbravita si Lacul Techirghiol.

Elementele emisiunii sunt completate de albumul filatelic special, realizat in tiraj limitat de 500 de exemplare, ce contine blocul special de cinci timbre al emisiunii, obliterat cu stampila „prima zi”.

Conventia asupra zonelor umede, semnata pe 2 Februarie 1971 in localitatea Ramsar, Iran, ramane in istorie ca una dintre primele mari conventii internationale, de o importanta semnificativa in conservarea patrimoniului natural mondial (habitatul pasarilor acvatice, fauna si flora). Conventia a fost ratificata de Romania in 1991, iar Ziua Mondiala a Zonelor Umede a inceput sa fie sarbatorita, de toata lumea din 1997, pe data de 2 Februarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *