Copiii au dezlegat ghicitori ecologice, alaturi de mame – Mici, dar responsabili!

Copiii au dezlegat ghicitori ecologice, alaturi de mame - Mici, dar responsabili!
Copiii au dezlegat ghicitori ecologice, alaturi de mame – Mici, dar responsabili!

Prescolarii de la Gradinita Nr. 30 din Oradea dovedesc aproape in fiecare zi ca responsabilitatea fata de mediu este o atitudine pe care fiinta umana o poate manifesta chiar de la o varsta frageda (3-6 ani). Impreuna cu educatoarele, micutii au reusit sa predea autoritatilor peste 800 de kg de deseuri.

Actiunea face parte din programul national de educatie pentru mediu al Asociatiei Romane pentru Reciclare – RoRec, denumit – Patrula de Reciclare. Copiii s-au ocupat de informarea persoanelor fizice (parinti, prieteni, vecini) si persoanelor juridice (firme, asociatii) despre importanta colectarii selective a DEEE-urilor (deseuri de echipamente electrice si electronice).

Pentru ca puterea exemplului este cea mai importanta, elevii, impreuna cu educatoarele si parintii, au adus in incinta gradinitei containere speciale pentru colectare si i-au informat pe cei care vor sa scape de DEEE-uri ca pot apela, fara niciun cost, telefonul verde 0800.444.800 si reprezentantii RoRec le vor ridica gratuit. Programul a demarat in 15 noiembrie 2013 si se va finaliza in 15 mai 2014. Se deruleaza intr-un numar impresionant de gradinite si scoli din mai multe judete, care se intrec in a organiza activitati si actiuni, urmand ca la final cei mai buni sa fie desemnati castigatori ai editiei.

„Dorim sa ne numaram printre castigatori atat noi, ca unitate scolara, cat si Bihorul ca judet participant. Cu sprijinul sustinatorilor nostri am reusit sa predam, pana acum, peste 800 de kg de deseuri. Suntem in topul celor mai active patrule din judet, fapt pentru care la una dintre activitatile noastre – „Concurs de ghicitori” – au participat, in semn de recunoastere, reprezentanti ai RoRec, aflati in Oradea”, a spus profesoara Lenuta Ruja, care, alaturi de Mariana Zainea, au organizat pe 7 martie un eveniment deosebit la grupa mijlocie A a Gradinitei Nr. 30. In prima parte a evenimentului, mamele au fost omagiate prin versuri si cantece, iar apoi au primit daruri confectionate de manutele harnice ale copilasilor. A urmat un concurs pe echipe in care mamele si copiii au avut sarcina sa dezlege cate o ghicitoare despre obiectele ce pot deveni, cand nu mai sunt functionale, DEEE-uri. Desi tortul si sucul au fost asteptate cu nerabdare, cativa participanti (mame si copii) au amanat servirea lor pentru a-i impresiona pe musafiri, in fata camerei de filmat, cu marturisiri, impresii si angajamente legate de programul de reciclare.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,212FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente