Coreea de Nord continua productia de plutoniu si uraniu

Coreea de Nord continua productia de plutoniu si uraniu
Coreea de Nord continua productia de plutoniu si uraniu

Imagini recente ale principalului complex nuclear nord-coreean, surprinse din satelit, sugereaza ca Phenianul continua productia de plutoniu si uraniu care pot intra in componenta unei bombe atomice, a anuntat joi Institutul american pentru stiinta si securitate internationala (ISIS), relateaza Mediafax.

Imaginile, care dateaza din 30 iunie, surprind retragerea apei de racire a reactorului de la complexul Yongbyon, potrivit ISIS.

„Cu toate acestea, fara mai multe date, cum ar fi productia de vapori, este greu de stabilit starea operationala a reactorului si, prin urmare, o estimare a cantitatii de plutoniu produsa”, subliniaza un raport al centrului american.

Inchis in 2007 in cadrul acordului „ajutor contra dezarmare”, reactorul poate produce, in principiu, sase kilograme de plutoniu anual, o cantitate suficienta pentru a fabrica o bomba nucleara.

Coreea de Nord a repus in functiune complexul de Yongbyon dupa ultimul test nuclear din 2013, iar acesta ar fi redevenit operational in luna octombrie a anului trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *