Dezastru ecologic in Canada, la o mina de aur: Milioane de tone de apa toxica, revarsate

  0
  441
  Proiectan?ii barajului miniei canadiene Mount Polley, consultan?i ?i pentru proiectul de la Ro?ia Montan?
  Proiectanții barajului miniei canadiene Mount Polley, consultanți și pentru proiectul de la Roșia Montană
  Dezastru ecologic in Canada, la o mina de aur: Milioane de tone de apa toxica, revarsate
  Dezastru ecologic in Canada, la o mina de aur: Milioane de tone de apa toxica, revarsate

  Ruperea digului care inconjoara lacul de decantare al minei Mount Polley din Canada, apartinand companiei Imperial Metals, a dus la eliberarea in natura a 10 miliarde de litri de apa si a 4,5 milioane de metri cubi de nisip incarcat cu metale grele.

  Au fost contaminate mai multe lacuri, rauri si izvore din zona aflata in teritoriul indian din Columbia Britanica, scrie CBC.

  O analiza a continutului lacului facuta de Ministerul canadian al Mediului anul acesta aratase ca in apa din iaz se aflau multe substante periculoase, cu concentratii peste limita admisa, precum seleniul, molibdenul sau carbonul organic.

  In anii trecuti, mai fusesera emise avertizari privind prezenta nitratilor, cadmiului, fierului si seleniului. Lacul mai continea concentratii de plumb, arsenic si mercur, potrivit organizatiei Ecowatch.

  Presedintele companiei Imperial Metals, Brian Kynoch, a declarat ca apa din iazurile de decantare „avea o calitate care o facea aproape buna de baut” si si-a exprimat neincrederea in posibilitatea ca deversarea sa devina o castrofa.

  Localnicii care se pregateau de traditionala venire a somonilor se tem acum ca deversarea va afecta puternic mediul si turismul, mai ales ca au inceput sa apara informatii despre moartea pestilor din lacul Quesnel, aflat in apropiere.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.