Corpul de Control a evacuat 9 nomazi de langa ghenele de gunoi

De aproximativ doua luni de zile Directia Corp Control din cadrul Primariei municipiului Constanta desfasoara mai multe actiuni privind persoanele fara adapost si salubrizarea.

Ca urmare a actiunii de vineri au fost verificate si identificate noua persoane care isi faceau veacul pe langa ghenele de gunoi. De asemenea, a fost verificat terenul viran din spatele Spitalului Universitar CFR, pe care majoritatea oamenilor il folosesc drept groapa de gunoi.
“Impreuna cu Sectia 5 si cu lucratorii de la Polaris executam mai multe actiuni pe zona de responsabilitate a serviciului, care cuprinde printre altele zona peninsulara, strada Traian, zona Gara, bulevardul I.C. Bratianu pana la pod Butelii, si in sens opus pana la Doraly si zona Doraly. Obiectivul uneia dintre actiunile desfasurate vineri a fost verificarea si identificarea persoanelor fara adapost care in mod frecvent isi fac adaposturi langa ghenele de gunoi din cartiere”, a declarat seful Serviciului zona 5 al Directiei Corp Control din cadrul Primariei Constanta, Cornelius Sporis. De cele mai multe ori persoanele care se aciueaza pe langa tomberoanele de gunoi isi duc traiul rascolind prin gunoaiele, pe care le si imprastie, ceea ce face ca in zona mirosul sa fie insuportabil. “Aceste persoane aduna PET-uri si fac munti de saci plini cu sticle de plastic goale prin oras, ceea ce confera un aspect urban neplacut, campeaza in mod neorganizat pe langa ghenele de gunoi, consuma bauturi alcoolice si se iau la cearta disturband linistea publica a cetatenilor”, a mai declarat Cornelius Sporis. In urma controlului de vineri au fost identificate 9 astfel de persoane, dintre care sase in cartierul Poarta 6, la intersectia strazilor Brizei si Stelutei, si trei in cartierul CET, pe aleea Pelicanului la numarul 15. Dupa ce nomazii au fost evacuati, au fost igienizate ambele locuri si s-au ridicat lucrurile personale ale acestora, printre care si un pat improvizat, o saltea si o plapuma, dar si gunoaiele menajere aruncate de anumite persoane prea comode sa se deplaseze pana la tomberon. Serviciul zona 5 al Directiei Corpului de Control a mai controlat si terenul viran din spatele Spitalului Universitar CFR, unde se va interveni in cursul zilei de sambata cu o vola, pentru a ridica molozul si gunoaiele menajere depozitate acolo de unii constanteni prost crescuti. (Anca-Adina JITARU)

Sursa: Rwplica Online

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,164FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente