Costul “cladirilor verzi”, supraestimat

Un studiu privind folosirea eficienta a energiei, dat publicitatii ieri, arata ca pretul pentru construirea cladirilor care consuma putina energie a fost supraestimat cu peste 300%.

Cu toate ca in Uniunea Europeana cladirile “inghit” aproape 40% din consumul total de energie, implementarea legislatiei europene privind reducerea consumului de energie a fost intarziata in majoritatea statelor membre. Studiul a fost facut de Consiliul International de Afaceri pentru Dezvoltare Durabila (World Business Council for Sustainable Development) si s-a bazat pe opiniile a 1.400 de oameni care lucreaza in industria imobiliara.

Documentul arata ca tot mai multi proprietari de cladiri considera ca realizarea unor cladiri “verzi” inseamna cheltuirea cu 17% a mai multe materiale de constructie. Concluziile specialistilor care au intocmit studiul arata ca procentul de mai sus e de trei ori mai mare decat costurile practicate in majoritatea tarilor aflate in curs de dezvoltare. Jucatorii principali din piata constructiilor au subapreciat costurile si beneficiile cladirilor “verzi”, creand astfel o bariera majora in folosirea eficienta a energiei in sectorul constructiilor. Potrivit studiului, Germania e tara cu cea mai mare implicare in construirea de cladiri “bio”, fiind urmata de Spania si Franta. (Andreea Ofiteru)

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente