Costul „cladirilor verzi”, supraestimat

  0
  748

  Un studiu privind folosirea eficienta a energiei, dat publicitatii ieri, arata ca pretul pentru construirea cladirilor care consuma putina energie a fost supraestimat cu peste 300%.

  Cu toate ca in Uniunea Europeana cladirile „inghit” aproape 40% din consumul total de energie, implementarea legislatiei europene privind reducerea consumului de energie a fost intarziata in majoritatea statelor membre. Studiul a fost facut de Consiliul International de Afaceri pentru Dezvoltare Durabila (World Business Council for Sustainable Development) si s-a bazat pe opiniile a 1.400 de oameni care lucreaza in industria imobiliara.

  Documentul arata ca tot mai multi proprietari de cladiri considera ca realizarea unor cladiri „verzi” inseamna cheltuirea cu 17% a mai multe materiale de constructie. Concluziile specialistilor care au intocmit studiul arata ca procentul de mai sus e de trei ori mai mare decat costurile practicate in majoritatea tarilor aflate in curs de dezvoltare. Jucatorii principali din piata constructiilor au subapreciat costurile si beneficiile cladirilor „verzi”, creand astfel o bariera majora in folosirea eficienta a energiei in sectorul constructiilor. Potrivit studiului, Germania e tara cu cea mai mare implicare in construirea de cladiri „bio”, fiind urmata de Spania si Franta. (Andreea Ofiteru)

  Sursa: Adevarul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.