Array

Craiova gazduieste a XX-a editie a Conferintei Nationale de Stiinta a Solului

Craiova gazduieste a XX-a editie a Conferintei Nationale de Stiinta a Solului

Specialisti din Japonia, Turcia, Italia, Iordania si Spania vor participa, timp de o saptamana, la lucrarile celei de-a XX-a Conferinte Nationale de Stiinta a Solului, organizata de Societatea Nationala Romana pentru Stiinta Solului (Oficiile Judetene de Studii Pedologice si Agrochimice din Dolj, Gorj si Mehedinti) in colaborare cu Facultatea de Agricultura si Horticultura Craiova.

Ceremonia de deschidere va avea loc pe 26 august a.c. la Sala Albastra a Universitatii din Craiova, cu incepere de la ora 9.00, iar lucrarile, care se vor desfasura pe parcursul unei saptamani (27 august – 1 septembrie), vor cuprinde dezbateri si prezentari teoretice pe tema Starii de calitate a Resurselor de Sol si Protectia Mediului in Oltenia, dar si aplicatii practice in mai multe localitati din judetele mai-sus mentionate.

“Programul stiintific abordeaza o problematica vasta, formata din 19 teme si un simpozion, grupate in 8 sectiuni stiintifice. Partea teoretica se va desfasura la Craiova in zilele de 27 si 28 august, iar in zilele de 29, 30 august si 1 septembrie va avea loc partea aplicativa de teren, pe principalele tipuri de sol din judetele Dolj, Gorj si Mehedinti”, precizeaza organizatorii.

Pana in prezent, 188 de persoane s-au inscris la manifestarea cu participare internationala de la Craiova. Ultima Conferinta Nationala a SNRSS a avut loc in anul 2009, la Iasi.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente