Vizitatorii Muzeului Olteniei au ocazia sa admire „Pasari, cuiburi si oua”. Printre zecile de exponate, muzeografii au creat si un colt din Lunca Dunarii, in care au adus varietatea si specificul zonei spre incantarea celor care n-au vazut-o.
Dropia traia candva in Lunca Dunarii, acum ea poate fi admirata in expozitia „Pasari, cuiburi si oua” de la Sectia de Stiintele Naturii. Asa stau lucrurile si cu vulturul negru, din zonele montane, a carui prezenta a fost semnalata si in Oltenia. Pentru expozitia de la Craiova si-au dat mana doua institutii, Muzeul Olteniei si Complexul Muzeal de Stiintele Naturii Galati. Partenerul din Moldova a adus pentru incantarea copiilor pasarea considerata emblema Deltei Dunarii si declarata monument al naturii: pelicanul. Tot Galatiul a venit cu o serie de cuiburi cu numar complet de oua. Curiozitati sunt multe, dar exista in expozitie raspunsuri la toate intrebarile. „Pe langa faptul ca se pot adresa noua pentru orice informatie de care au nevoie pentru a nu pleca din expozitie nelamuriti, exista prezentarile care le pot fi de mare ajutor”, spune muzeograful Mirela Ridiche.
Strutul, in vitrina expozitiei
Sta cuminte si nu o rupe la fuga. Il putem privi din toate unghiurile fara sa ne sperie. De data aceasta strutul este parte din expozitia „Pasari, cuiburi si oua”, de la Stiintele Naturii. „Si i-am pus alaturi uriasele oua, asa cum le par ele copiilor, ce trebuie sa stie ca sunt mai mari de 2.000 de ori decat cele ale pasarii Colibri”, mai spune Mirela Ridiche. Tot acest univers al zburatoarelor este deschis publicului de marti pana duminica, intre orele 9.00 – 17.00, pana in luna octombrie. Pentru elevi, studenti si pensionari biletul costa 1,86 de lei .
Distractie de pomina, in expozitie
Ca sa isi apropie si mai mult micii vizitatori, cei mai curiosi si mai interesati sa descopere lucruri noi, muzeografii de la Craiova au adus din Galati si un ou gigant, in care copiii pot deveni puisori pentru o clipa.
Sursa: Adevarul