Incepe identificarea gunoaielor din judetul Cluj!

Echipa “Let`s Do It Romania!” va incepe in acest weekend cartarea, una dintre cele mai importante etape ale proiectului care isi propune sa curete intreaga tara de gunoaiele din arealele naturale intr-o singura zi, pe data de 25 septembrie 2010. voluntari gunoaie

Primul judet ales pentru aceasta activitate este Cluj, fiind judetul cu cel mai mare numar de voluntari inscrisi (185) prin intermediul formularului de pe site-ul oficial al campaniei.

Actiunea va avea loc in weekend-ul 10 – 11 aprilie, iar evenimentul de cartare din Cluj va fi structurat pe 2 zile. Astfel, sambata va fi organizata conferinta de presa, la care vor participa reprezentanti ai Agentiei Regionale pentru Protectia Mediului NV 6, cat si reprezentanti ai Prefecturii Cluj Napoca, Primariei Cluj Napoca, Consiliului Judetean Cluj si Administratiei Nationale “Apele Romane”.

In aceeasi zi vor fi realizate instructaje, iar voluntarii vor fi impartiti pe echipe. Cea de-a doua zi va fi dedicata cartarii propriu-zise, pentru ca, la final, sa fie trase concluziile, pe baza experientei voluntarilor de pe teren.

Cartarea presupune determinarea mormanelor de deseuri din arealele naturale cu ajutorul GPS-ului, informatiile fiind ulterior incarcate intr-un soft special, rezultatul final al acestei actiuni fiind o harta a deseurilor din Romania. Pe baza acestei harti va fi solicitat sprijinul concret al autoritatilor, companiilor private si al publicului implicate in proiect.

“Let`s Do It, Romania” este cel mai mare proiect de implicare sociala din Romania care isi propune sa curete deseurile din toata tara, din arealele naturale, intr-o singura zi.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente