Tab?r? sci-fi & fantasy organizat? de Academia de Aventur? “P?mântul Viu”

    Tabara sci-fi & fantasy organizata de Academia de Aventura “Pamantul Viu”

    In perioada 21-26 iulie 2014, Academia de aventura „Pamantul Viu” organizeaza la Radaseni tabara sci-fi & fantasy ASPHAR, un proiect realizat la initiativa catorva pasionati ai fenomenului sci-fi din cadrul ONG-ului mentionat. La activitatile taberei (discutii, dezbateri, observatii astronomice, cinema 3D si proiectii de film) vor participa 25 de tineri. Invitatul special al primei editii…

    Citește mai departe
    Motivul pentru care nu ne intalnim cu extraterestrii: incalzirea globala. Catastrofa care a lovit fiecare planeta din Univers

    Motivul pentru care nu ne intalnim cu extraterestrii: incalzirea globala. Catastrofa care a lovit fiecare planeta din Univers

    Motivul pentru care nu ne intalnim cu extraterestrii: incalzirea globala. Catastrofa care a lovit fiecare planeta din Univers Oamenii de stiinta au gasit un motiv aparent uluitor pentru care pana acum nu am intalnit fiinte de pe alte planete: schimbarea climei. Nu la noi, ci la ei, adica pe alte planete. David Waltham, profesor la…

    Citește mai departe

      Oamenii de stiinta nu au nicio explicatie. Din ce este alcatuit cu adevarat universul

      Oamenii de stiinta considera ca aproximativ trei sferturi din Univers sunt alcatuite dintr-o energie intunecata misterioasa, care ar putea explica expansiunea accelerata a acestuia. Totul este o enigma, cercetatorii nu stiu deocamdata prea multe despre energia intunecata, ei facand doar niste supozitii. Una dintre ipoteze presupune existenta unei chintesente, un agent gravitational invizibil care respinge…

      Citește mai departe

      Codul etic al amerindienilor: Natura nu este pentru noi, este o parte din noi

      In simplitate gasim cea mai adanca complexitatea. Stravechea intelepciune a indienilor americani nu inceteaza sa ne uimeasca si astazi. Profunzimea cu care amerindienii privesc viata, dar si perspectivele revelatoare pe care le au asupra vietii, a umanitatii, a planetei si a oamenilor, sunt cat se poate de autentice si valabile chiar si in zilele noastre….

      Citește mai departe

        Cand trupul isi termina „bateriile”, mai raman 20 de wati de „energie informationala”.

        Robert Lanza, cercetator la Advanced Cell Technology, a dovedit prin fizica cuantica faptul ca moartea nu exista. Cand trupul isi termina „bateriile”, mai raman 20 de wati de „energie informationala”. O noua teorie stiintifica demonstreaza ca moartea trupului nu este punctul terminus al calatoriei sufletului, asa cum, de altfel, sustineau si stramosii nostri, dacii. „Multiversul”…

        Citește mai departe

          5 inventii pe care natura ni le ofera pe gratis

          Ne mandrim cu faptul ca omul a inventat unele lucruri care n-au existat in natura si in sprijinul acestei afirmatii putem aminti motorul cu ardere interna sau computerul, aceste inventii tehnologice schimband cursul umanitatii la un moment dat. Geniul uman poate inventa si alte tehnologii uluitoare care ne-ar putea schimba destinul. In acelasi timp, insa,…

          Citește mai departe

          Participati la Saptamana Mondiala a Spatiului Cosmic

          Agentia Spatiala Romana, coordonatorul national al activitattilor din domeniul spatial, invita toti iubitorii spatiului sa isi aduca contributia la desfasurarea editiei din acest an a Saptamanii Mondiale a Spatiului Cosmic. Saptamana Mondiala a Spatiului Cosmic este o sarbatoare internationala a stiintei si tehnologiei, si a contributiilor acestora la imbunatatirea conditiei umane. Adunarea Generala a ONU a…

          Citește mai departe

          Peste 1,2 milioane de euro, stansi pentru mediu in cadrul unei licitatii speciale

          O partida de golf cu Bill Clinton, o cina cu Sigourney Weaver sau bilete la petrecerile de dupa ceremonia Oscar 2011, printre ofertele scoase la licitatia verde organizata de casa Christie’s in cadrul campaniei Save the Earth organizata pentru sprijinirea organizatiilor neguvernamentale de mediu. Licitatia organizata de Christie’s cu ocazia Zilei Pamantului face parte dintr-o…

          Citește mai departe

          Transporturile in contextul modificarilor globale de mediu

          Probleme de mediu generate prin transporturi Mediul are o alcatuire sistemica, ceea ce inseamna ca orice modificare indusa uneia dintre componentele sale atrage la randul sau modificari in celelalte componente.Transporturile induc modificari in sistemul resurselor (hidrice, aer, materii prime, de recreere). Aceste modificari afecteaza la randul lor alte activitati umane. Prin cresterea concentratiei de gaze…

          Citește mai departe

          Scoala verde

          In cartierele marginase din Bucuresti, printre miile de blocuri gri,cu greu isi fac loc printre gunoaie si gropi cateva petece de verdeata care ne fac sa zambim. In curtea Scolii Nr. 191, cartierul Drumul Taberei, este un spatiu care ar avea nevoie de ajutor sa prinda viata si sa ne bucure. Cativa copii din proiectul…

          Citește mai departe

          Cateva cuvinte despre Pamant

          Pamantul (sau Terra, uneori numita Planeta Albastra) este a treia planeta ca distanta fata de Soare in sistemul nostru solar si a cincea ca dimensiuni. Face parte dintre planetele interioare ale sistemului solar (planetele aflate in interiorul centurii de asteroizi a Sistemului Solar). Este cea mai mare din categoria planetelor telurice si singura cunoscuta pana…

          Citește mai departe

          DELTA DUNARII-Un paradis in degradare

          Inca de cum patrunzi in acest univers minunat ramai placut impresionat de frumusetea peisagistica. Insa, dincolo de Delta Dunarii prezentata in albume foto menite sa atraga turistii se ascund mormane de gunoi, saracie si degradare. Orasul Tulcea – poarta catre Delta – impresioneaza la inceput prin ambarcatiunile ce afiseaza bannere educative: „Apa trece, gunoaiele raman!”, …

          Citește mai departe

          Protonii au prins viteza

          BIG BANG! – Primul pas al experimentului de la CERN, indeplinit cu succes Cel mai mare experiment stiintific al secolului a inceput ieri, o data cu punerea in functiune a acceleratorului de particule LHC, cu ajutorul caruia se incearca recrearea in laborator a conditiilor existente imediat dupa Big Bang. Cercetatorii de la Institutul de Fizica…

          Citește mai departe

          Primul succes in Experimentul „Geneva”

          Partidul lui Voiculescu poate sta linistit * Acceleratorul de particule de la CERN a fost pornit fara ca lumea sa fie inghitita de gauri negre si mici Intre declaratii optimiste si spaime, intre pozitii dezinteresate si inflamatii politicianiste pline de ridicol, mult-dezbatutul Experiment „Geneva”, initiat si pus in practica de Centrul European pentru Cercetari Nuclerare…

          Citește mai departe

          Romanii, la facerea lumii

          Azi, Big Bang, dar unul micut de tot, in acceleratorul de particule de la Geneva. Oamenii de stiinta vor reface experimental „momentul zero” al universului. Un eveniment stiintific privit cu teama de prapastiosi, care anunta sfirsitul lumii. Persoane care nu au avut de-a face vreodata cu stiinta prezic ca ditamai Pamintul o sa fie inghitit…

          Citește mai departe

          Copiii si animalele – o atractie dovedita stiintific

          Psiholog cu peste 30 de ani de experienta,profesor universitar si fost director al Inserm (Institutul National de Sanatate si Cercetare Medicala din Franta), Hubert Montagner a studiat in principal modalitatile de comunicare a copilului cu lumea inconjuratoare. Una dintre directiile de cercetare a fost comunicarea dintre om si animalele de companie precum si efectele psihologice…

          Citește mai departe