Mai avem de trăit 16,7 miliarde de ani pe Pământ
Mai avem de trait 16,7 miliarde de ani pe Pamant

Pamantul va fi lipsit de Soare chiar inainte ca Universul sa explodeze. Acest lucru se va intampla daca o misterioasa “energie neagra” va patrunde in Universul nostru. Pana atunci, mai avem de trait 16,7 miliarde de ani pe Pamant.

Sfarsitul Pamantului nu vine in decembrie 2012, ci peste vro 16 miliarde de ani

Se crede ca “energia neagra” constituie aproximativ 70% din Univers, iar fizicienii au studiat o ipoteza potrivit careia aceasta energia va distruge, intr-o buna zi, intregul Univers.

Potrivit unui scenariu apocaliptic, cu doua luni inaintea “Judecatii de Apoi”, Pamantul va fi lipsit de Soare, iar de Luna, cu cu nummai 5 zile inainte.

Soarele va fi distrus cu 28 de minute inainte de “sfarsitul timpului” si cu 16 minute inainte de disparitia lui totala, Pamantul va exploda, scrie Daily Mail, citand predictiile cercetatorilor chinezi care au explorat ipoteza existentei “energiei negre” – o teoriei a existentei unei misterioase energii care s-ar afla in tot Universul.

Teoria “energiei negre” poate explica si modul in care galaxiile din Univers isi gasesc, la un moment dat, sfarsitul. Potrivit acestei teorii, daca valorile presiunii si densitatii “energiei negre” scad sub valoarea de minus 1 (-1), aceste vor creste pana la infinit intr-o perioada finita de timp. Acest proces anuleaza forta de gravitate, ceea ce nu e bine pentru Univers, afirma expertii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here