Astronomii au descoperit o gaura neagra de 1 miliard de ori mai mare decat soarele

gaura-neagra.jpg

Astronomii au descoperit ca in univers este o gaura neagra de dimensiuni foarte mari. Fata de Pamant, galaxia in care se afla aceasta gaura neagra este aproximativ la aceeasi distanta  precum Calea Lactee, aflata la 12,8 miliarde ani lumina.

Pentru a ajunge la noi, lumina de pe aceasta galaxie a calatorit 13,7 miliarde ani lumina. Majoritatea oamenilor de stiinta considera ca universul se extinde foarte mult, lucru care va duce la un eveniment catastrofic pe care l-au numit Big Beng. Pentru a calcula distantele mari la care se afla anumite planete sau galaxii, astrologii utilizeaza un procedeu numit redshift.

“Este uimitor faptul ca atunci cand universul era de saisprezece ori mai mic decat este acum, o galaxie avea deja o gaura neagra care este de 1 miliard de ori mai mare decat soarele. Galaxia respectiva si gaura neagra s-au format foarte repede.””a spus Dr. Goto. El este cel care conduce cercetarile. Astrologii spera ca noile imagini sa ii ajute sa inteleaga cum galaxiile si gaurile negre se pot dezvolta atat de mult. Gaurile negre nu pot fi vazute in mod direct deoarece sunt atat de dense incat nu pot transmite nici un fel de lumina.

Pana acum oamenilor de stiinta le-a fost foarte greu sa studieze si alte galaxii din univers datorita distantantei mari la care se afla si a luminii pe care unele galaxii o transmit. Pentru a putea vedea uriasa gaura neagra echipa de cercetatori a utilizat telescopul Subaru din Mauna Kea. “”Am fost martori la un adevarat fenomen:  formarea unei galaxii si a unei gauri neagre uriase. Aceasta descoperire ne va ajuta sa analizam si sa descoperim si alte galaxii si gauri negre.””a declaratYousuke Utsumi, un membru al echipei de cercetare.  In general o gaura neagra apare atunci cand o stea mai mare moare, dar aparitia acestei gauri negre masive este inca un mister. Astrologii inca nu au descoperit cum a fost posibila aparitia ei.  Mai multe detalii vor fi dezvaluite in cadrul ziarului  Monthly Notices al asociatiei Royal Astronomical Society.

Sursa : Daily Mail

Articole similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,221FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente