Un vehicul spatial propulsat cu energie solara va fi lansat in anul 2016

Un vehicul spatial propulsat cu energie solara va fi lansat in anul 2016
Un vehicul spatial propulsat cu energie solara va fi lansat in anul 2016

Un vehicul spatial de mici dimensiuni, cu o lungime de doar 30 de centimetri si propulsat exclusiv cu ajutorul energiei solare captate de aripile sale, va fi lansat in anul 2016, a anuntat miercuri o companie americana.

Vehiculul spatial LightSail, produs de Planetary Society, seamana cu un cub si va fi lansat in spatiu cu ajutorul unei rachete Falcon Heavy construita de compania SpaceX.

Dupa lansare, LightSail va putea sa calatoreasca prin Univers gratie energiei solare captate de aripile sale, care vor avea o suprafata totala de 32 metri patrati.

Proiectul este finantat din fonduri private si de membrii Planetary Society, un organism care promoveaza explorarea spatiala, infiintat de legendarul Carl Sagan in 1980.

LightSail va pluti dincolo de orbita terestra joasa, pe care graviteaza Statia Spatiala Internationala (ISS), si va fi plasat pe orbita terestra medie, mai indepartata de Terra.

“Aripile solare ne vor oferi acces la date stiintifice cruciale despre Terra”, a declarat Jennifer Vaughn, unul dintre directorii de la Planetary Society.

Potrivit patronului companiei americane, Bill Nye, un zbor de testare, initiat cu o racheta mai mica si pe o orbita mai joasa, va avea loc anul viitor.

La randul ei, agentia spatiala americana isi va lansa propriul vehicul spatial cu aripi solare, Sunjammer, la sfarsitul acestui an.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,189FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente