Filmul “A Fost Odata O Padure” Intra In Cinematografe Din 14 Iunie

Filmul “A Fost Odata O Padure” Intra In Cinematografe Din 14 Iunie
Filmul “A Fost Odata O Padure” Intra In Cinematografe Din 14 Iunie

Il était une forêt / A fost odata o padure, cel mai recent film documentar al lui Luc Jacquet (Marsul pinguinilor / La Marche de l’empereur), va intra in cinematografe incepand din 14 iunie, distribuit de Independenta Film.

Realizat de Luc Jacquet in colaborare cu The Walt Disney Company France, cu asociatia franceza Wild-Touch si impreuna cu botanistul Francis Hallé, Il était une forêt / A fost odata o padure este intruchiparea unui proiect mai vechi, acela de a face un film de mare amploare pe tema padurilor virgine.

Pentru prima oara, o padure tropicala se va naste chiar sub ochii nostri. Filmul va introduce spectatorul intr-o lume care nu a mai fost vazuta niciodata. O lume de o frumusete si o naturalete fascinante, aflata intr-un echilibru perfect, in care fiecare element – de la cel mai mic la cel mai mare – joaca un rol esential.

Il était une forêt este o calatorie in adancurile junglei tropicale, chiar in inima Vietii de pe Pamant, cel mai mare plaman natural al Terrei. Luc Jacquet ne invita acum sa descoperim acest univers incredibil de luxuriant al padurilor tropicale care, de milenii, evolueaza chiar sub ochii nostri, intr-o discretie totala, protejandu-si secretele in spatele aparentei lor imobilitati.

Il était une forêt / A fost odata o padure a fost filmat in doua paduri de pe doua continente diferite: in Gabon (Africa) si in Peru (America).

Botanistul Francis Hallé explica: “Aceste doua paduri prezinta caracteristici complet diferite. La prima vedere, ele par identice: lumina, sunetele, copacii, umiditatea etc. In ciuda acestui fapt, paradoxul este ca nu exista un singur copac, un singur animal care sa fie la fel in ambele paduri. Totul este diferit. Daca legi la ochi pe cineva si-l iei cu tine intr-una din aceste doua paduri, daca persoana respectiva nu este un specialist, el va fi incapabil sa precizeze in care din cele doua locuri de afla, pe un continent sau pe celalalt. Si acest lucru este valabil nu numai in America si Africa, dar si in Asia.”

Filmul intra in cinematografele romanesti din 14 iunie.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,176FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente