Craiovenii vor participa sambata la evenimente organizate prin campania Miscarea de Reciclare

Miscarea de Reciclare, proiect desfasurat sub patronajul Ministerului Mediului, ajunge sambata, la Craiova, iar craiovenii pot participa, incepand cu ora 9.00, la activitati de recycle art pentru toate tipurile de deseuri.miscarea de reciclare

Incepand cu ora 9, craiovenii sunt asteptati la cortul Miscarii unde vor primi informatii despre reciclare, sfaturi, gustari “verzi” si vor participa la activitati de recycle art pentru toate tipurile de deseuri (bijuterii handmade din materiale reciclate, instalatii, becuri pictate, stative cu informatii generale despre reciclare) sub indrumarea unor artisti specializati.

De la ora 11, voluntari pe role si biciclete vor imparti materiale promotionale si vor organiza concursuri in compania artistilor de la Drum Cafe. Se va forma o caravana care va pleca din dreptul fantanii muzicale din Piata Mihai Viteazul pe traseul Str. Alexandru Ioan Cuza, sens giratoriu, Universitate, Calea Bucuresti, Calea Unirii, Str. Alexandru Ioan Cuza, Piata Mihai Viteazul. In jurul pranzului, voluntarii vor executa momente de freeze, iar Drum Cafe va oferi un mini concert.

Dupa-amiaza, intre orele 16-19, va avea loc concursul Recycle Art la cortul Miscarii de Reciclare. Vor fi premiati cei mai creativi participanti la recycle art, benzi desenate, origami si desen.

Caravana Miscarea de Reciclare se incheie la Craiova cu un concert Directia 5 si Bere Gratis, care debuteaza la ora 19.

Miscarea de Reciclare este primul proiect national de educare a publicului larg in privinta reciclarii (ambalaje, DEEE si alte tipuri de deseuri reciclabile). Campania se desfasoara sub patronajul Ministerului Mediului si are ca principal partener Societatea Romana de Televiziune. Miscarea de Reciclare isi propune sa devina platforma nationala de constientizare si informare asupra nevoii de a recicla. Ea se adreseaza atat publicului larg, cat si autoritatilor, companiilor si ONG-urilor.

Miscarea de Reciclare a debutat la inceputul lunii iunie. Vreme de sase saptamani, caravana Miscarii de Reciclare a trecut prin Galati (20 iunie), Iasi (27 iunie), Targu Secuiesc, la Festivalul Moto (3-5 iulie), Predeal la Festivalul East European Motor Show (10-12 iulie), Cluj (11 iulie) si Brasov (18 iulie).

Miscarea de Reciclare isi continua campania pe Litoral (Constanta, Costinesti, Vama Veche), incepand cu 1 august 2009 si la Timisoara pe 12 septembrie.

Sursa: Realitatea TV

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente