Criza economica, inecata in balta de la Mihailesti

  0
  428

  Salba de lacuri de la Mihailesti va deveni unul dintre cele mai atractive obiective turistice din judetul Buzau. Primaria investeste in amenajarea unui sat de vacanta, cu specific pescaresc.balta de la Mihailesti

  Balta a fost administrata pana in anul 2006 de un om de afaceri buzoian, care concesionase luciul de apa, cu conditia sa achite primariei o cota stabilita in contract. Fostul administrator nu s-a tinut de cuvant iar primaria Mihailesti a sistat contractul, preluand balta in proprietate.

  „In primul an, in numai cinci luni, firma din subordinea primariei care administreaza balta a avut incasari de peste 80.000 de lei, bani care in mare parte au fost reinvestiti in activitati de intretinere”, ne-a declarat Stan Stan, primarul din Mihailesti.

  Pe fondul recesiunii care loveste in toate partile, balta de la Mihailesti pare sa fie ajutorul nesperat dat comunitatii. „De cand a inceput serios sezonul de pescuit, luna trecuta am reusit sa strangem de pe urma pescarilor aproximativ 30.000 de lei, cu care am achitat datoriile salariatilor si am reinvestit in amenajarea zonei”, declara primarul din Mihailesti.

  Pe mal au fost construite sase casute din lemn, racordate la curent electric, iar pe apa sunt doua locuinte lacustre, cu dotari minime. „Acestea doua sunt functionale iar pentru 24 de ore de stat aici pescarii platesc 150 de lei, pret ce include si taxa de pescuit”, spune primarul.

  Pentru a duce la bun sfarsit proiectul de amenajare a unui sat de vacanta in zona baltii, primaria se va asocia cu o societate privata, care va investi in jur de 200.000 de lei. Mai este nevoie de mobilarea tuturor casutelor, amenajarea unei terase pentru activitati de agrement si construirea de grupuri sanitare si dusuri.

  Pescarii vin deja in numar foarte mare la balta aflata la granita dintre judetele Buzau si Prahova. „Imi place sa merg cel putin o data pe luna la pescuit cu familia si de cele mai multe ori ne ducem la Mihailesti. Am prins pesti de trei – patru kilograme si le-am dat drumul, pentru ca la mine pescuitul este un hobby. Intre timp facem un gratar, pe care, normal, punem peste”, povesteste Ionel Grigore, pescar din municipiul Buzau.

  Balta din Mihailesti, comuna aflata la 35 de kilometri de municipiul Buzau, a fost populata ultima data in urma cu patru ani, cu peste 15 tone de peste, din speciile crap, ten, fitofag si stiuca. Pescarii pot petrece 24 de ore aici contra unei taxe de 70 de lei.

  Sursa: Adevarul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.