Crosul Padurii in Parcul Tineretului

  0
  449
  Dam viata arborilor, prin alergare la Crosul Padurii

  Dam viata arborilor, prin alergare la Crosul Padurii

  ViitorPlus si Asociatia Bucharest Running Club invita pe toti cei carora le place sportul si alergarea in natura  sa participe la cea de-a III-a editie a Crosului Padurii pe 29 mai, in Parcul Tineretului.

  Crosul Padurii este un eveniment ce promoveaza miscarea in aer liber, care doreste sa traga un semnal de alarma privind problema padurilor din tara noastra si in acelasi timp sa stranga fonduri pentru impaduriri. Crosul este primul antrenament oficial al Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon, ce va avea loc pe 9 octombrie 2011. Este al III-lea an consecutiv cand Maratonul se asociaza cu o cauza ecologica – proiectul „Adopta un copac!” al organizatiei ViitorPlus. De aceea, in cadrul Crosului Padurii, toate fondurile stranse din inscrieri si donatii vor fi folosite pentru impadurirea terenurilor degradate, prin proiectul „Adopta un copac!”.

  „Toti trebuie sa fim constienti ca a proteja natura inseamna a ne proteja pe noi insine. De aceea, alergand pentru sanatatea naturii, alergam si pentru sanatatea noastra. Crosul Padurii este doar un exemplu de cum ne putem implica fiecare dintre noi in a pune un pilon la consolidarea si protejarea naturii, intr-un mod placut si distractiv” , a declaratTeia Gavrilescu, Presedinte, ViitorPlus

  „Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon reprezinta o suita de evenimente sportive, ecologice, umanitare cu ecou social national si international si in acelasi timp un program individual de antrenament,  nutritie, ecologie, sanatate  pentru fiecare om atras de aceste preocupari”, a declarat Oana Nastase, director Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon.

  Sunt invitati sa alerge la Crosul Padurii toti iubitorii de sport si natura, adulti sau copii, pe 29 mai, in Parcul Tineretului din Bucuresti. Inscrierile se pot face online, pana pe 27 mai, la www.viitorplus.ro/crosulpadurii, sau direct in ziua evenimentului, in intervalul orar 8:00-8:30.

  Cursele crosului de anul acesta vor fi de 10 km, de 3 km si de 1 km cursa cea mai asteptata de cei mici. Copii vor fi cei rasfatati la editia de anul acesta. Fiind in apropierea zilei de 1 iunie, cei mici vor fi intampinati de joculete distractive precum desene pe asfalt, pictura pe sacose din materiale naturale, facepainting cu cei de la Vizoo, informatii noi despre mediu prezentate distractiv de catre „Profesorii trasniti” de la Fun Science, Copacul Multumirilor de la Multumeste.net .

  Partenerii principali ai Crosului Padurii sunt: Coface, Kaufland Romania, News Outdoor Romania, Elevate si Dor de Bucovina.

  Partenerii Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon sunt Raiffeisen Bank, Volkswagen – masina oficiala a RBMIB, Gillette – antiperspirantul oficial al RBMIB, margarina de noua generatie Becel, GlaxoSmithKline (GSK) – una dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume, Adidas – tricoul oficial al RBMIB, Hilton Athenee Palace – hotelul oficial al RBMIB, Izvorul Minunilor – apa oficiala a RBMIB, Isostar – energizantul oficial al RBMIB, World Class, alaturi de partenerii institutionali – Federatia Romana de Atletism, Primaria Municipiului Bucuresti, Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret, Comitetul Olimpic Roman, Ro Club Maraton si partenerii media : Europa FM, TVR, Cartoon Network, Alerg, Runners World, Flacara, Ioana, Practic in Bucatarie, MBike, Green Report, The Diplomat, Prevention.

  Mai multe detalii despre traseul crosului, categoriile de participare, programul evenimentului si modalitatile de achitare a taxei de participare, pot fi accesate pe adresa web: www.viitorplus.ro/crosulpadurii

  La cele doua editii anterioare ale Crosului Padurii, au participat  222 de alergatori, iar numarul puietilor plantati in urma fondurilor stranse la cros au fost de peste 1.400, ceea ce inseamna peste 120 de arbori adusi la maturitate.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.