Timisoara, frumoasa mea verde. Seri de filme despre natura

  0
  433
  Timisoara, frumoasa mea verde. Seri de filme despre natura
  Timisoara, frumoasa mea verde. Seri de filme despre natura

  7 / 8 / 9 Iunie 20117 Filme despre natura, mediu, ecologie, 3 zile de spatiu asociativ, 1 bar bio

  Institutul Francez organizeaza impreuna cu partenerii sai prima editie a Festivalului de film despre natura din Timisoara. Un festival „colectiv” si convivial, unde asociatiile de educatie ecologica si de protectie a mediului, de comert echitabil, ecologic si solidare din Timisoara isi au locul lor si sunt incurajate. Initiativele si actiunile lor sunt pasionante. Forte actuale inevitabile, acestea merita sa fie intelese si luate in seama la toate nivelurile societatii civile si ale democratiei, intrucat ele propun solutii inteligente, inventive si deseori putin oneroase.
  Structura noastra, incluzand CREE-ul sau, stupina sa de „biodiversitate”, trece dincolo de discursuri si se implica sistematic prin actiunile sale pentru a sensibiliza publicul cu privire la problemele de mediu ale planetei noastre. Fiecare catastrofa ridica urmatoarea intrebare: Ce pamant, ce mostenire vrem sa transmitem generatiilor viitoare? Fiecare are partea sa de responsabilitate si poate ajuta la instituirea de noi comportamente mai respectuoase fata de mediu, mai generoase, mai inteligente fata de viitor, mai atente la ceea ce natura nu inceteaza sa ne spuna si pe care noi nu o ascultam suficient.
  Programul interdisciplinar de filme cu o sesiune „public tanar”, uneori nelipsit de umor cum si trebuie de altfel, este conceput pentru a ne ajuta sa intelegem ca acest mediu inconjurator atat de pretios vietii (mai bine aer decat petrol pentru a trai…) , aceasta lume in care convietuim se afla de asemenea intr-un dialog interior permanent.

  Eric Baude


  Un eveniment organizat de Institutul francez din Timisoara prin Centrul sau de Resurse pentru Educatie Ecologica (C.R.E.E.)
  In parteneriat cu Centrul Cultural German si Comunitatea Evreilor din Timisoara.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.