Cum sa-ti faci casa ecologica

  0
  365

  Incepe cu schimbari minore: utilizeaza becuri economice si opreste aparatele electrocasnice cand nu le folosesti. Cei mai multi dintre noi traim in apartamente facute cu mult inainte sa existe preocuparea pentru mediu. Dar putem gasi solutii.casa ecologica

  Daca ne punem putin mintea la contributie si suntem dispusi la investitii minime, ne putem face actualele locuinte mai eficiente din punct de vedere energetic si putem micsora nota de plata la intretinere, scrie „The Independent”.

  Cea mai eficienta metoda este cea a pasilor mici. Becurile si aparatura de uz casnic sunt un bun punct de pornire. Tot mai multi oameni inlocuiesc becurile arse cu cele economice, iar oferta de modele este tot mai generoasa.

  Consum redus

  Uitati-va cu atentie la aparatele pe care le lasati in standby si incepeti sa le inchideti pe parcursul noptii. „Cea mai eficienta metoda pentru a micsora factura la electricitate este sa opriti aparatele”, spune Nigel Berman, fondatorul unui magazin online de produse ecologice.

  „Inchideti luminile, televizoarele, DVD playerele sau consolele de jocuri atunci cand nu le folositi. In Marea Britanie, 8% din consumul casnic de energie se datoreaza aparatelor lasate in standby.”

  Apoi, ganditi-va cat de bine este protejata casa in care locuiti de temperaturile extreme. Daca reparati ferestrele stricate si le izolati, la fel si usile, veti reusi sa impiedicati caldura sa iasa din casa iarna si sa patrunda in locuinta vara.

  Urmeaza un inventar al aparaturii de uz casnic. Ganditi-va de care dintre „dinozauri” n-aveti nevoie si duceti-i la un centru de reciclare.

  Sursa: Adevarul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.