Cat de adanc si de mare este oceanul planetar?

  0
  364

  Folosind greutati de plumb si sonare, oamenii de stiinta au reusit sa ofere estimari surprinzator de corecte cu privire la adancimea oceanului in trecut. Acum, cu ajutorul radarului si a satelitilor, cercetatorii au ajuns la un rezultat mai exact pentru o intrebare veche de cand lumea: cat de adanc si cat de mare este oceanul?oceanul planetar

  In 1888, John Murray a folosit o greutate de plumb pentru a calcula volumul oceanului. Utilizand date de la sateliti, cercetatorii de la Woods Hole Oceanographic Institute (WHOI) au oferit un rezultat mult mai precis, cifra fiind de 1332 de miliarde de kilometri cubi.

  In ciuda unor zone foarte adanci, cum ar fi Groapa Marianelor, adancimea medie a oceanului este de doar 3,682.2 de metri.

  „Multe dintre valorile actuale le luam ca atare”, a declarat Matthew Charette, un cercetator de la Department of Marine Chemistry and Geochemistry al WHOI. „Daca vrei sa sti volumul de apa de pe planeta, cauti pe Google si primesti niste cifre care sunt vechi de 30-40 de ani”.

  Lucrarea lui Matthew Charette si Walter H.F. Smith a oferit o serie de cifre mult mai precise decat cele cunoscute pana acum, studiul urmand a fi publicat in jurnalul stiintific Oceanography.

  Sursa: Realitatea TV

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.