Asociatia Team Work invita voluntarii la o noua Curatenie de Primavara in Gradina Botanica Bucuresti

Asociatia Team Work invita voluntarii  la o noua Curatenie de Primavara in Gradina Botanica Bucuresti
Asociatia Team Work invita voluntarii la o noua Curatenie de Primavara in Gradina Botanica Bucuresti

In week-end-urile 23-24 si 30-31 martie 2013 va avea loc „Curatenia de Primavara”© in Gradina Botanica „Dimitrie Brandza” a Universitatii din Bucuresti. Evenimentul este organizat anual de Asociatia Team Work, iar in 2013 se afla la cea de-a opta editie, reunind atat tineri studenti din Bucuresti, cat si iubitori ai naturii dispusi sa ofere cateva ore in scopul pregatirii Gradinii Botanice pentru sezonul de primavara.

Aproximativ 200 de voluntari sunt asteptati sa participe si in acest an la evenimentul ce se va derula pe parcursul a 4 zile. Activitatile de curatenie – taierea lastarisului, greblarea frunzelor, strangerea ambalajelor, caratul crengilor – se vor desfasura zilnic intre orele 10:00 si 15:00. Participarea la eveniment se face pe baza de inscrieri, acestea desfasurandu-se in perioadele 14-21 martie 2013 (pentru week-end-ul 23-24 martie) si 26-29 martie 2013 (pentru cel de-al doilea week-end, 30-31 martie) pe blogul Team Work http://blogteamwork.blogspot.com. Varsta minima de participare este 14 ani.

Proiectul este sustinut de partenerii media: StartUB, CalendarEvenimente.ro, Decosieco.ro, BUZZ!Camp, Studentul.info, Onlinegallery.ro, UrbanKid.ro, Inparc.ro.

Proiectul este derulat de Asociatia Team Work din 2006, bucurandu-se de participarea unui numar de peste 3000 de voluntari entuziasti. „Curatenia de Primavara” face parte dintr-un proiect mai amplu, „Gradina Botanica – Gradina Orasului Meu”, alaturi de „Gradina Copilului si a Parintelui”, „Curatenia de Toamna”, „Gradina Bunicii” (premiul „Spatii Verzi MOL 2011” pentru proiectul cu cele mai spectaculoase rezultate din programul „Spatii verzi Urbane 2011”) si „Gradina Copiilor”(proiect finantat prin programul „Spatii verzi Urbane 2012”). De asemenea, in anul 2012, Asociatia Team Work a castigat Premiul I la Gala Societatii Civile, Sectiunea Protectia Mediului, pentru Curatenia de Toamna 2011. In perioada 2006-2010 proiectul a fost implementat si in gradinile botanice din Craiova si Cluj-Napoca. Proiectul isi propune sa aduca gradina botanica mai aproape de comunitate prin implicarea sa in activitati care sa creeze sau sa consolideze  legatura dintre acestea, dezvaluind beneficiile pe care un spatiu verde, dublat de latura educativa, le poate aduce dezvoltarii personale si comunitare.Asociatia Team Work este o organizatie non-guvernamentala, non-profit de tineret axata pe invatare prin management de proiect, facilitand acumularea de catre tineri, prin activitati de voluntariat, a experientei necesare incadrarii eficiente pe piata muncii. Scopul organizatiei este acela de a promova in randul tinerilor o atitudine pozitiva fata de voluntariat si munca in echipa, de a ii ajuta sa se familiarizeze cu diverse medii organizationale prin desfasurarea de proiecte si de a valoriza practic cunostintele teoretice.

 

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente