Curatenie si voluntariat de 5 ani in Gradinile Botanice din Bucuresti, Cluj-Napoca si Craiova

  0
  674

  Sambata, 23 octombrie 2010, a avut loc „Curatenia de Toamna” in Gradinile Botanice din Bucuresti, Cluj-Napoca si Craiova. Evenimentul organizat de Asociatia Team Work a reunit 380 de voluntari din cele 3 orase, acestia strangand in mai putin de 6 ore peste 1.200 de saci (288.000 litri) cu material rezultat din toaletarea spatiului verde. Acest proces are scopul de a pregati spatiul pentru iarna si presupune urmatoarele activitati: greblatul si stransul frunzelor, taiatul anumitor lastari, curatarea tufisurilor si, uneori, strangerea de gunoaie.

  Prin editia din aceasta toamna a curateniei s-a sarbatorit implinirea a 5 ani de la initierea proiectului „Gradina Botanica – Gradina Orasului Meu”. De-a lungul acestor 5 ani au participat peste 3.000 de voluntari la curateniile de primavara si de toamna in gradinile botanice din Bucuresti, Cluj-Napoca si Craiova si s-au strans peste 12.000 de saci.

  Pentru a marca aceasta aniversare Asociatia Team Work a premiat voluntarii gradinari din fiecare oras care au participat la toate editiile desfasurate in orasele lor, fie de toamna, fie de primavara. Astfel, Ioan Doroftei din Bucuresti, Daiana Ioana Lucaci din Cluj-Napoca si Oana Tudor din Craiova au primit un cadou simbolic, un tricou inscriptionat cu toate insignele curateniilor, fiind o traditie ca participantii sa primeasca an de an insigne. Ioan Doroftei este gradinar voluntar de 5 ani si a participat la toate cele 8 curatenii care au avut loc in Gradina Botanica „Dimitrie Brandza” din Bucuresti. „A fost o surpriza mare pentru mine. Eu vin mai mereu in Gradina Botanica, dar imi place cel mai mult atunci cand au loc Curatenia de Primavara si Curatenia de Toamna, pentru ca simt ca ma implic cu adevarat in ceva important si pentru prieteni si distractie. Oricine poate fi veteran!” a declarat premiantul nostru din Bucuresti.

  Initial un eveniment dedicat in exclusivitate studentilor, Curatenia de Toamna a generat, asemenea Curateniei de Primavara, din ce in ce mai mult interes si in randul altor categorii de publicuri, de la liceeni sau elevi in clasele primare, pana la parinti cu copii.

  Curatenia de Toamna 2010 a beneficiat de spijinul Elpreco SA Craiova – partener national si al Universitatii din Bucuresti – partener institutional.

  „Curatenia de Toamna” face parte, alaturi de „Curatenia de Primavara” si de „Gradina Copilului si a Parintelui” dintr-un proiect mai amplu, „Gradina Botanica – Gradina Orasului Meu”, ce beneficiaza de sprijinul Gradinii Botanice „Dimitrie Brandza” a Universitatii din Bucuresti, al Gradinii Botanice „Alexandru Borza” a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca si al Gradinii Botanice „Alexandru Buia” a Universitatii din Craiova.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.