Curtea de Apel Cluj a trimis dosarul Rosia Montana la Bistrita-Nasaud

  0
  748
  Ce spune pre?edintele Iohannis despre Ro?ia Montan? ?i despre gazele de ?ist. Gabriel Resources se a?tepta s? ias? Ponta pre?edinte
  RMGC a mai pierdut două avize de mediu în instanţă
  Curtea de Apel Cluj a trimis dosarul Rosia Montana la Bistrita-Nasaud
  Curtea de Apel Cluj a trimis dosarul Rosia Montana la Bistrita-Nasaud

  Curtea de Apel Cluj a admis , vineri, 14 februarie 2014, cererea de stramutare formulata de catre Rosia Montana Gold Corporation intr-un dosar privind litigiul pe care il are cu asociatiile care se opun proiectului minier, Asociatia Alburnus Maior, Centrul Independent pentru Dezvoltarea Resurselor de Mediu si Asociatia Salvati Bucurestiul. Comform Hotararii 68/2014, procesul se va judeca in continuare la Tribunalul Bistrita-Nasaud.

  Cererea de stramutare s-a solutionat in camera de consiliu, in sedinta nepublica. Precizam ca, potrivit noului Cod de Procedura Penala, stramutarea poate fi dispusa atunci cand exista o suspiciune rezonabila ca impartialitatea judecatorilor instantei este afectata din cauza imprejurarilor dosarului, calitatii partilor ori atunci cand exista pericol de tulburare a ordinii publice. Conform art 74, al. 2, Curtea de Apel Cluj poate stramuta dosarul de la Tribunalul Cluj la un alt tribunal din circumscriptia sa.

  Anul trevut, Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) s-a pronuntat favorabil pentru alte patru cereri de stramutare formulate de avocatii RMGC. In consecinta, cele patru au parasit Clujul pentru ca este un mediu toxic pentru judecarea cauzei Rosia Montana, fiind trimise la Tribunalele Suceava, Bacau, Buzau si Covasna.

  Tribunalul din Suceava a admis, la sfarsitul lunii ianuarie a acestui an, solicitarea de suspendare temporara a certificatului de descarcare arheologica pentru masivul Carnic emis in iulie 2011 in favoarea Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), insa decizia nu este irevocabila si poate fi atacata in instanta.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.