Cutremure spatiale descoperite in atmosfera Pamantului

Energia primita de la Soarea poate genera un fenomen cunoscut sub numele de cutremur spatial.
cutremur spatial
Soarele poate proiecta suficient de multa energie in campul magnetic al Pamantului pentru a declansa „cutremure spatiale” in atmosfera superioara a planetei noastre.

Aceste fenomen al vremii spatiale este practic o vibratie puternica in campul magnetic al planetei si este capabil sa afecteze aurorele si sistemele electrice de la suprafata.

In mod normal, liniile campului magnetic seamana foarte mult cu un elastic care este intins de catre vantul solar, a declarat unul dintre autorii studiului, Vassilis Angelopoulos, fizician la University of California, Los Angeles.

Potrivit nationalgeographic.com, noi date oferite de satelitii din programul THEMIS (Time History of Events and Macroscale Interactions during Substorms) arata ca atunci cand una dintre liniile de camp magnetic aduna prea multa energie, se rupe, iar o parte din energie este indreptata spre Pamant.

In cadrul acestui proces, linia de camp „rupta” poate atrage particule din atmosfera Pamantului pentru a crea un jet de plasma asemanator unui bici. Aceste jeturi se lovesc de alte zone ale campului magnetic la o altitudine de 32,000 de kilometri. Forta jeturilor poate fi echivalata cu cea a unui cutremur de magnitudine 5 sau 6 pe Richter.

Sursa: Realitatea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *