O noua tehnologie face posibila incarcarea fara cablu a bateriilor masinilor electrice

    Cercetatorii din SUA au pus la punct o noua tehnologie capabila sa incarce bateria unei masini electrice fara ajutorul unui cablu. Descoperirea poate schimba radical masinile electrice din viitor, afirma expertii. Cercetatorii de la o universitate din Carolina de Nord, SUA, State University, au realizat o tehnica ce poate incarca bateria unei masini electrice de…

    Citește mai departe

      Soarele, desi se afla in prezent in perioada de maxim a activitatii sale, “este neobisnuit de linistit”

      Soarele, aflat in prezent in perioada de maxim a activitatii sale, conform ciclurilor de 11 ani, “este neobisnuit de linistit”, sustin savanti din SUA care monitorizeaza steaua. Oamenii de stiinta afirma ca au inregistrat doar o jumatate din numarul petelor solare care ar fi fost normal sa se manifeste. In plus, ei constata ca polii…

      Citește mai departe

        Avertisment NASA: Un nor urias de plasma se indreapta spre Pamant si ar putea provoca joi, 22 august, tulburari geomagnetice pe Terra

        Observatoarele solare SDO si SOHO au detectat pe Soare o ejectie puternica de masa coronala – un nor uriasde plasma, care se indreapta spre Pamant si care ar putea provoca joi (22 august) tulburari geomagnetice pe Terra, informeaza NASA. pamantEjectia de masa coronala pe Soare a fost inregistrata marti. Viteza norului de plasma este de…

        Citește mai departe

        Disparitia petelor solare

        Expertii de la Observatorul Solar National al Statelor Unite (NSO) au realizat trei studii despre disparitia petelor solare, acestea fiind facute publice marti. Potrivit studiilor realizate de oamenii de stiinta, disparitia petelor solare are legatura cu ciclul solar, al carui maxim este prognozat in anul 2012. Cercetatorii au incercat sa explice ca petele au inceput…

        Citește mai departe

        Incalzirea globala, cauzata de petele solare?

        Activitatea solara intensa ar putea fi cea care cauzeaza incalzirea planetei. Dioxidul de carbon produs de omenire este considerat principalul factor responsabil. Conform unei noi teorii, nu acesta ar fi principala cauza. Razele cosmice asociate cu fluctuatiile produse in campul electromagnetic al Soarelui ar putea fi cele responsabile de acest proces care ne ameninta din…

        Citește mai departe

          „Surorile” Terrei nu sunt potrivite pentru viata

          In ultimii ani, misiunea Kepler a descoperit cinci exoplanete in alte sisteme solare, situate la aceeasi distanta de „soarele” lor ca Pamantul de Soarele nostru. Oamenii de stiinta pun la indoiala faptul ca planetele de dimensiunea Terrei descoperite de misiunea Kepler ar putea fi potrivit pentru viata, apreciaza o echipa de cercetatori francezi, potrivit ultimei…

          Citește mai departe

          Cutremure spatiale descoperite in atmosfera Pamantului

          Energia primita de la Soarea poate genera un fenomen cunoscut sub numele de cutremur spatial. Soarele poate proiecta suficient de multa energie in campul magnetic al Pamantului pentru a declansa „cutremure spatiale” in atmosfera superioara a planetei noastre. Aceste fenomen al vremii spatiale este practic o vibratie puternica in campul magnetic al planetei si este…

          Citește mai departe

          MagnoFuel – Dispozitiv de economisit combustibil

          Dispozitivul de economisit combustibil, MagnoFuel, foloseste principiul ionizarii induse magnetic. Majoritatea oameniilor vad magnetii ca pe niste jucarii de copii dar magnetismul este o stiinta in toata regula si este partial responsabila pentru epoca electronica in care traim deoarece fara magneti nu am avea electricitate. Traim pe un magnet urias cu un Pol Nord si…

          Citește mai departe

          Campul magnetic al Pamantului afecteaza clima

          Potrivit unui studiu danez, clima a fost afectata in mod semnificativ de campul magnetic al planetei, acest lucru intrand in contradictie cu ideea ca emisiile umane sunt responsabile pentru incalzirea globala. „Rezultatele noastre arata o puternica corelatie intre forta campului magnetic si cantitatea de precipitatii in tropice”, a declarat cercetatorul Mads Faurschou Knudsen de la…

          Citește mai departe

          Mori de vant pe perna magnetica

          Eolienele cu levitatie magnetica nu au nevoie de vant puternic si pot fi amplasate oriunde. Noua tehnologie permite producerea energiei eoliene chiar daca viteza vantului scade pana la numai 1,5 metri pe secunda. Turbina poate fi cumparata si din Romania. Imitand tehnologiile folosite de trenurile pe perna magnetica, cercetatorii chinezi au brevetat in anul 2006…

          Citește mai departe