Cuvant de (aproape) final al Festivalului HABITAT SI CETATEAN 2007

la 29 septembrie 2007

Daca aveam un blog, poate ca acolo ar fi fost locul acestui “Cuvant”. O sa-l inseram insa pe www.ecomagazin.ro/hc2007, acum cand prea multe nu se vor mai putea drege sau face…
Manifestarile (atatea cate mai sunt programate sau…nestiute inca) se vor derula, cu bune-relele lor. Apoi le vom evalua si trage invatamintele, in parte si pe total!

Nu stiu cum de s-a nimerit ca mai toate manifestarile noastre atat de pasnice si discrete in fond (si forma) sa se petreaca in timpul amenintarilor sau schimbarilor politice si administrative, ce inhiba sau chiar blocheaza apetitul de actiune/parteneriat al institutiilor de mediu, al administratiilor publice, societatilor comerciale cu activitati in domeniul ecologiei/salubritatii.
Doua reprize de schimbari (aprilie-mai pentru ECOPOP) si acum august/septembrie pentru MMDD, ANPM, GNM, APMB si IPMB, plus dispute dure intre conducatorii unor primarii bucurestene, intre aproape toate partidele parlamentare, si daca mai socotim si suspendarea si motiunea putem spune ca societatea si mediul sunt la fel de bolnave, amenintate.
Si, poate nimic anormal, sunt inhibate sau surexcitate si organizatiile neguvernamentale, organele media si (atat de rarii) sponsori ai mediului, care oricat de neutri ar fi par a avea si ceva “culoare” sentimentala sau financiara.

Vom trece peste toate, obisnuiti dupa atatia ani, exprimand astazi si aici recunostinta Comitetului de organizare pentru toti cei care au raspuns cu fapta sau doar cu o incurajare la solicitarile noastre.
Si vom incerca sa mergem mai departe…

Vom edita si in acest an CD-ul festivalului, care va include (aproape) totul despre lucrarea noastra si a partenerilor nostri, ba chiar si un spatiu special destinat tuturor celor care au facut gesturi sau au “sustinut” evenimente in folosul cetatenilor capitalei, indiferent daca au fost sau nu alaturi de noi in vremurile atat de fierbinti din jurul echinoctiului de toamna.

Vom decide dintre multele posibile nominalizari, pe cei zece ce vor primi Diplomele de excelenta ale festivalului pentru fiecare dintre cele doua categorii:
– Evenimente/gesturi pentru educatie eco-civica si protectia mediului;
-Materiale/campanii media pentru informarea si constientizarea publicului asupra problemelor de mediu si dezvoltare durabila.

Vom incerca sa finalizam o Dezbatere-sondaj pe tema “Ce i-ar mai trebui Bucurestiului pentru a deveni o capitala civilizata, curata, culturala si turistica”, pe baza materialelor pe care le vom primi pe site-ul www.ecomagazin.ro/hc2007 si raspunsurilor chestionarului distribuit catre oficialitati, institutii/societati si cetateni ai Capitalei.

Avem de opiniile dumneavoastra!
Atat pentru astazi, cu respect, Aurel Gherghel

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,172FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente