DacFest – istorie, natura, cultura. 20-25 august in localitatea hunedoreana Costesti

DacFest - istorie, natura, cultura. 20-25 august in localitatea hunedoreana Costesti
DacFest – istorie, natura, cultura. 20-25 august in localitatea hunedoreana Costesti

Turistii care vor vizita marti cetatea dacica Sarmizegetusa Regia, din Muntii Orastiei, vor beneficia de ghizi si intrare gratuita in perimetrul monumentului istoric, cu ocazia Zilei Portilor Deschise si debutul unei noi editii a festivalului “DacFest – istorie, natura, cultura”, manifestare culturala ce are loc in perioada 20-25 august in localitatea hunedoreana Costesti.

“Cei care ne vor fi oaspeti, in cursul zilei de marti, vor putea afla informatii interesante despre istoria cetatii Sarmizegetusa Regia si vor putea vedea santierul arheologic ce s-a deschis, de putine zile, in aceasta zona. Accesul spre cetate se poate face cu masina, pe un drum ce a fost reparat, de curand”, a declarat, pentru AGERPRES, administratorul parcului arheologic, Vladimir Brilinsky.

Cetatea dacica Sarmizegetusa Regia se afla, din acest an, in subordinea Consiliului Judetean Hunedoara, institutie care a elaborat un regulament ce trebuie respectat de turisti. In perimetrul monumentului s-a facut curatenie si s-au indepartat lastarisurile inestetice de pe cele aproape 19 hectare aflate in perimetrul administrat de autoritatile judetene.

Festivalul “DacFest” va continua pana duminica prin mai multe evenimente ce au fost pregatite de organizatorii manifestarii: Consiliul Judetean Hunedoara, Directia pentru Tineret si Sport si Primaria comunei Orastioara de Sus.

Programul anuntat de organizatori include o parada a costumelor antice, care va avea loc miercuri, la Orastie, in timp ce joi, pe platoul de la Costesti, turistii vor avea ocazia sa participe la ateliere civile, militare si la jocuri interactive pentru copii.

“Marea confruntare dintre daci si romani”, o lupta ce ilustreaza simbolic razboiul dintre cele doua popoare, este programata pentru vineri, de la ora 18,00, la Costesti, dupa care va urma un concert folk cu Mircea Vintila.

Ultimele doua zile ale “DacFest” sunt dedicate promovarii produselor traditionale si folclorului autentic.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente