DADL a amendat Regia de Apa Constanta cu 40.000 de lei pentru deversarea de ape uzate in mare

Directia Apelor Dobrogea – Litoral (DADL) a anuntat ca a amendat SC RAJA SA cu 40.000 de lei pentru deversarea de ape uzate in Marea Neagra, in apropierea zonei de imbaiere din statiunea Mamaia, neregulile fiind constatate de inspectorii directiei in urma unui control desfasurat in 10 iulie.

Potrivit unui comunicat al DADL remis presei miercuri, inspectia teritoriala a apelor din cadrul Directiei a constatat, in urma controlului efectuat in data de 10 iulie, la statia de epurare Constanta Nord, ca erau deschise cele doua vane de pe conductele de descarcare de siguranta. Astfel, afirma reprezentantii institutiei, ape uzate orasenesti erau deversate in Marea Neagra, in apropierea zonei de imbaiere de pe plaja Mamaia, fara a fi anuntat dispeceratul DADL.

DADL Constanta mai sustine ca inspectia teritoriala a apelor a resigilat cele doua vane, iar reprezentantii Regiei de Apa ar fi refuzat sa semneze procesul verbal.

“SC RAJA SA Constanta a fost amendata de catre Directia Apelor Dobrogea – Litoral cu suma de 40.000 de lei pentru deversarea de ape uzate in Marea Neagra, in apropierea zonei de imbaiere. Regia de Apa este monitorizata de catre DADL intrucat se afla intr-un proces de modernizare cu un program de etapizare”, se arata in comunicatul DADL.

Directia mai precizeaza ca in urma analizelor efectuate, s-au constatat unele depasiri constante la indicatorii organici din dreptul statiilor Constanta Nord si Eforie Sud, “dar concentratiile ridicate se diminueaza in mare, nefiind afectate zonele de imbaiere”.

Sursa: Cotidianul

Articole similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente