Dan Butnaru: ”Recomandarea Partidului Verde Vrancea pentru votul din data de 29 iulie 2012”

Dan Butnaru: ”Recomandarea Partidului Verde Vrancea pentru votul din data de 29 iulie 2012”

Pentru votul din 29 iulie 2012 Partidul Verde Vrancea face pentru simpatizanti urmatoarele recomandari:
1) In semn de respect fata de organul reprezentativ suprem al poporului roman, Parlamentul Romaniei, recomandam prezentarea la vot.
2) Pentru votul efectiv nu facem o recomandare, fiindu-ne imposibil de a diferentia intre partile aflate in conflict din punct de vedere al beneficiilor pentru Romania si pentru romani

Ca o motivatie in ceea ce priveste votul am avut doua variante de abordare, prima fiind aceea de a trata problema in discutie ca fiind vorba strict de cazul unui functionar public care nu si-a indeplinit atributiile de serviciu, abordare propusa de USL si televiziunile asociate, iar cea de a doua luand in considerare atat contextul national si international cat si implicatiile pentru poporul roman.
Niciunul dintre membrii nostri, care au binevoit sa raspunda la apelul nostru de a-si exprima opinia, nu a fost de parere ca prima abordare ar fi cea potrivita.

Analizand deci din perspectiva contextului general si a implicatiilor pentru poporul roman am ajuns la concluzia ca nu putem da o recomandare de vot.
Din punctul nostru de vedere nici de aceasta data romanii nu au la dispozitie o varianta clar buna si una clar proasta ci vor fi nevoiti sa aleaga dintre doua variante proaste, respectiv sa aleaga de acum traditionalul „rau mai mic“.

Diferentele dintre cele doua parti implicate in conflict exista dar le-am considerat nerelevante pentru implicatiile asupra viitorului poporului roman.
Cateva puncte care au stat la baza deciziilor:

– Toti cei trei combatanti principali in aceasta batalie si-au impus rudele in Parlamentul European, domnul Basescu fiica iar domnii Ponta si Antonescu sotiile, in ambele cazuri beneficiile pentru romani fiind zero.

Daca totusi fiica domnului Basescu a mai distrat cetatenii cu inovatii lingvistice, sotiile domnilor de la USL s-au remarcat doar prin mutenie. Fiecare dintre reprezentante ii costa pe romani aproximativ 30 de mii de Euro pe luna.

Nici viitorul nu suna bine in cazul partilor implicate in conflict , eventuala speranta a PDL, domnul Mihai Razvan Ungureanu ( MRU), folosindu-se de functia dansului de director al SIE, a impus-o pe sotia dansului, Daniela Ungureanu (medic) in CA al Petromed Solution, firma a OMV Petrom, de unde a incasat 255 mii Euro.

Nu cunoastem in detaliu beneficiile acestei tranzactii pentru OMV Petrom dar in mod logic acestea nu au fost in avantajul romanilor si domnul Ungureanu si-a incalcat atributiile de a reprezenta cu buna-credinta statul roman.

Aceasta reteta pare a fi clasica printre politicienii de la ambele formatiuni, ei sa-si pastreze o imagine relativ curata iar beneficiile obtinute ilegal prin trafic de influenta sa le transfere pe numele rudelor. Neexceland in niciun domeniu benefic pentru romani, politicienii ambelor formatiuni exceleaza intr-un singur domeniu, acela de a insela cat mai iscusit statul roman.

Ramane ca romanii sa aprecieze daca vor sa fie reprezentati in Parlamentul European de sotiile sau fiicele sefilor de partide si eventual in viitor de rudele folosite drept paravan de politicieni gen Ungureanu.

– Ambele partide si-au numit membrii pe functii teoretic apolitice. Succesul PDL-ului a fost cel putin in judetul nostru limitat de justitie si aparent de interesele pecuniare strict personale ale presedintelui local al PDL. Cei din USL par sa nu aiba astfel de probleme.

Ramane ca cetatenii sa decida daca doresc la putere o mafie politica perfect organizata sau una care mai „calca-n strachini“ si ai carei membri nu inseala doar populatia dar se mai inseala si intre ei.

– Populat in mare parte cu oameni ai fostelor si actualelor servicii secrete, PDL-ul are o relatie foarte buna cu serviciile secrete dar foarte proasta cu cetatenii, nereusind o comunicare cel putin decenta cu acestia.

Cu rezultate la fel de proaste pentru viata cetatenilor USL-ul are o comunicare mai buna cu acestia, avand in componenta fosti activisti PCR, mai apropiati de cetateni decat angajatii serviciilor secrete.

Ramane ca cetatenii sa decida daca vor sa fie si furati si injurati sau furati si mintiti frumos. Rezultatele efective in opinia noastra vor fi aceleasi.

– Am analizat toate domeniile de interes pentru cetateni dar pentru a nu mari nerelevant comunicatul ne vom mai referi doar la venituri. In timp ce PDL-ul a preferat sa taie veniturile in mod direct, USL a ales reteta domnului Stolojan de prin anii 90 in care veniturile cresc permanent dar inflatia creste mai repede, deci veniturile sunt taiate indirect.

Observam deja o crestere semnificativa a cursului Euro si se preconizeaza in perioada imediat urmatoare o dublare a pretului energiei electrice, cu efecte imediate pentru toate celelalte preturi. Ramane ca romanii sa decida daca vor dori sa aiba mai putini bani, dar de valoare, in buzunare sau mai multi bani, dar cu valoare mai mica.

– Pe final am verificat si solicitudinea functionarilor publici din ministere si administratia prezidentiala vizavi de cetateni si am remarcat ca nu s-a schimbat nimic. Cetatenii sunt tratati cu aceeasi aroganta si autism ca si in fosta administratie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *