Danemarca da lectii de mediu Vietnamului

Ambasada Danemarcei vrea sa invite experti vietnamezi din guvern, organizatii si companii pentru a le impartasi expertiza de mediu daneza. Ambasadorul Peter Lysholt Hansen intentioneaza sa organizeze, in perioada 12-16 noiembrie, saptamana “Denmark at it”s best”, o serie de evenimente bazate pe discutii in jurul problemelor de mediu si energie, dar si pe cultura si divertismentul tipic danez.

In contextul marii dezvoltari economice din prezent, Vietnamul este pus in fata unor provocari care trebuie rezolvate la timpul potrivit, in modul potrivit, spun reprezentantii ambasadei. Poluarea care ameninta mediul, schimbarile climatice, asigurarea unei cantitati suficiente de energie si eficienta energetica sunt doar cateva dintre acestea.

Danemarca poate oferi Vietnamului modelul unei expertize substantiale in aceste domenii, nu numai la nivel guvernamental, ci si la nivelul capacitatilor sectorului privat, al ONG-urilor si al implicarii civice: “Scopul seminariilor ce vor avea loc la “Denmark at it”s best” consta in prezentarea politicilor de mediu daneze si in evidentierea proceselor prin care companiile din Danemarca au devenit cei mai buni si mai mari furnizori de tehnologie de mediu din lume”, explica ambasadorul Peter Lysholt Hansen.

Danemarca sprijina deja proiectele de mediu ale Vietnamului in sensul dezvoltarii sustenabile a acestui domeniu. “Danemarca si Vietnamul sunt intr-o cooperare stransa de multi ani si cred ca a venit timpul ca publicul vietnamez sa stie mai multe despre lucrurile la care danezii sunt buni”, a mentionat ambasadorul. Este prima oara cand Danemarca prezinta un eveniment de o asemenea amploare, in care sunt combinate seriozitatea, cultura si buna dispozitie.

Sursa: Green Report

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,150FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente