Campanie de colectare a deseurilor electronice

0
362

Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Iasi organizeaza pe 3 noiembrie o campanie de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice de la populatie. Toate primariile oraselor din judet trebuie sa realizeze un plan concret de preluare a acestor deseuri. Iesenii care vor sa scape de frigidere, masini de spalat, calculatoare sau televizoare stricate sau vechi le vor depozita in fata blocului, de unde vor fi ridicate de angajatii Serviciului de Salubritate.

Saptamana urmatoare, reprezentantii APM Iasi se vor intalni cu cei ai primariilor si ai firmelor de salubritate din Iasi, Pascani, Harlau, Targu Frumos si Podu Iloaiei, pentru a stabili un plan eficient pentru aceasta actiune la nivelul judetului. Scopul campaniei este acela de a stimula procesul de colectare a acestor tipuri de deseuri de la populatie prin implicarea primariilor, a serviciilor de salubritate, dar si a autoritatilor de mediu.

In conformitate cu angajamentele pe care si le-a asumat Romania odata cu integrarea in Uniunea Europeana, pana la sfarsitul anului 2007 trebuie colectate, in medie, cate 3 kilograme de deseuri electrice si electrotehnice de la fiecare locuitor. Pentru indeplinirea acestei sarcini, autoritatile administrative locale au obligatia de a colecta separat deseurile de la gospodariile particulare si de a le transporta la punctele de colectare special amenajate pentru acest scop.

Sursa: Ziua de Iasi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.