Dani Hotea, Simion Octavian si Paul Trufea, „pilotii” premiati la „Planor Eco” 2010

  0
  574
  Dani Hotea, Simion Octavian si Paul Trufea, "pilotii" premiati la "Planor Eco" 2010
  Dani Hotea, Simion Octavian si Paul Trufea, "pilotii" premiati la "Planor Eco" 2010

  Zeci de avioane din hartie au planat in Sala de Sport a Colegiului National „Dragos Voda” din Sighetu Marmatiei. „Decolarea” a avut loc in cadrul concursului organizat de Asociatia Ecologie-Turism Nordica, la care au participat in jur de 21 de „piloti”, care si-au confectionat planoarele dupa diverse modele sau pur si simplu din imaginatie.Trofeul a fost castigat de echipa Dani Hotea, Simion Octavian si Trufea Paul, al caror avion a fost facut dupa un model nemtesc renumit a impresionat juriul.

  Cativa tineri sigheteni si-au demonstrat indemanarea si creativitatea in construirea avioanelor din hartie in cadrul unui concurs desfasurat la acest sfarsit de saptamana. Constituiti in sapte echipe a cate trei membri, ei au incercat sa impresioneze juriul cu avioanele construite. Planoarele au fost notate dupa originalitate si inovatie, respectiv distanta de la lansare pana la punctul unde solul a fost atins prima data, dar si dupa timpul scurs de la lansare pana la atingerea solului.

  Concursul de avioane din hartie s-a aflat la a doua editie, prima competitie fiind organizata in 2007, la Curtea Veche, unde au fost 40 de participanti.

  „Ideea imi apartine mie si unui prieten, Calin Mihalache. Eram la un suc si faceam avioane din hartie iar bursc ne-am gandit sa organizam un concurs”, a spus Eric Pastor, presedinte Northern Skaters.

  Trofeul „Planor Eco 2010” a fost castigat in cele din urma de echipa formata din Dani Hotea, Simion Octavian si Paul Trufea, al caror avion a fost apreciat atat de juriu, cat si de adversarilor.

  „Avionul a fost realizat in intregime din hartie si aracet si a fost facut dupa un model de avion nemtesc BF 109, cel mai puternic din vremea sa, cu peste 1600 cai putere”, a spus Simion Octavian.

  Desi au participat doar de distractie dupa cum a marturisit Dani Hotea, „fabricarea” avionului i-a pus putin la munca, acesta fiind gata doar… dupa doua nopti. Entuziasmat de rezultat, juniorul din echipa castigatoare se gandeste deja sa concureze pentru un nou loc I la o viitoare editie.

  „Mi-a placut extrem de mult concursul, de aceea vreau sa particip si anul viitor si sa iau tot locul I”, a spus Paul Trufea. Competitia a avut si un scop caritabil. Taxa de participare a constat in carti pentru cei mici ce urmeaza sa fie donate copiilor din Bucovina.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.