De Anul Nou, vanatorii AJVPS Satu Mare au impuscat 15 mistreti

De Anul Nou, vanatorii AJVPS Satu Mare au impuscat 15 mistreti

Vremea rece, dar suportabila dintre Craciun si Anul Nou i-a indemnat pe numerosi vanatori sa-si petreaca o parte din timp in mod placut, fiind cu arma la umar sau la ochi in cautarea vanatului mare si/sau mic.

Dupa cum ne-a spus Gheorghe Ghiran, directorul Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi (AJVPS) Satu Mare, majoritatea grupelor de vanatoare si-au scos autorizatii pentru a iesi in teren. Daca in perioada premergatoare anului nou vanatorii membri ai AJVPS Satu Mare au ucis sase mistreti, in zilele libere de Anul Nou, au fost impuscati noua mistreti. Greutatile celor 15 mistreti cazuti in bataile armelor in perioada premergatoare anului nou si in zilele de inceput de an au avut greutati cuprinse intre 100 si 177 de kilograme. Cel mai mare mistret a fost impuscat pe fondul Unimat. Este in curs de inventariere numarul pieselor (exemplarelor) din vanatul mic ce au fost impuscate in perioada luata in discutie.
Interlocutorul nostru a mentionat faptul ca in ultimele zile ale anului 2010 si inceputul noului an n-au fost depistate cazuri de braconaj pe fondurile administrate de asociatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *