De cateva saptamani, sub pretextul „cosmetizarii”, a inceput mutilarea arborilor la Targoviste

0
299
De câteva săptămâni, sub pretextul „cosmetizării”, a început mutilarea arborilor la Târgoviște
De cateva saptamani, sub pretextul „cosmetizarii”, a inceput mutilarea arborilor la Targoviste

De la Bulevardul Carol I pana la parcul Grupului Scolar Auto, dar si pana la Parcul Chindia, copacii sunt ciuntiti, desi asa-zisa regenerare a acestora nu s-a dovedit si practic ❚ Dimpotriva, multi arbori monumentali s-au uscat si au ramas niste cioturi, iar scenele par rupte din filmul „Padurea spanzuratilor”

Recent, la Targoviste, administratia Boriga a demarat recent operatiunea de ciuntire a copacilor, incepand cu Bulevardul Carol I si terminand cu celelalte stradute si parculete din municipiu. Explicatia „oficiala” a mutilarii este regenerarea copacilor prin taierea crengilor, insa nedovedita practic, intrucat foarte multi arbori s-au uscat in urma aceluiasi tip de „cosmetizari”.

In afara de Bulevardul Carol I, „executia” copacilor (unii dintre ei specii rare, cum sunt cei de pe str. Maior Ion Alexandrescu) a atins cotele inimaginabilului in parcul Grupului Scolar „Voievodul Mircea”. Aici, fara explicatie logica, se infatiseaza ochilor o scena desprinsa parca din filmul „Padurea spanzuratilor”.

Ca un „fapt divers”, amintim ca la Complexul Muzeal „Curtea Domneasca” – la Muzeul Scriitorilor exista asemenea arbori care, desi sunt monumente ale naturii, nu au nici macar o tablita explicativa, cum exista in multe alte locuri din tara. Din nefericire, acest adevarat fenomen al ciopartirii sub masca reinvierii vegetatiei s-a extins, fara nici o explicatie logica, in toate zonele Targovistei si chiar si in Parcul Chindia.

N.red.: Asa cum am mai aratat in paginile cotidianului „Jurnal de Dambovita”, zelul municipalitatii in ciuntirea arborilor se leaga si de contractele grase atribuite in mod dubios firmelor din familia PDL a administratiei Boriga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.