De Ziua Muncii, Realitatea TV a plantat 25.000 de arbori

  0
  392
  Pădurile ocupă o suprafaţa de 35,5% din judeţul Bistriţa-Năsăud

  Peste 2.000 de voluntari au participat la impaduririle din Alba, alaturi de personalitati precum Silviu Prigoana si Nicolae Furdui Iancu, in cadrul campaniei „Romania prinde radacini”.
  impaduriri
  Campania de impadurire „Romania prinde radacini” initiata de Realitatea TV a continuat vineri, 1 Mai, in judetul Alba. Peste 1.500 de voluntari au plantat 20.000 de puieti de salcam, pin, molid si larice pe o suprafata de 6,7 hectare in comuna Ighiu, in timp ce aproximativ 800 de oameni au ajutat la impadurirea cu 5.000 puieti de brad a unui hectar din satul Matisesti, comuna Horea.

  Alaturi de cei peste 2.000 de voluntari, au ales sa dea un semnal verde si Nicolae Furdui Iancu, Silviu Prigoana, Primarul din Alba, Mircea Hava, Presedintele si Vicepresedintele Consiliului Judetean Alba, parlamentarii de Alba si o parte dintre parlamentarii de Maramures.

  Ocolul Silvic Privat Horea-Apuseni a pus la dispozitie puieti tuturor celor care au raspuns pozitiv demersului initiat de Realitatea TV in satul Matisesti, iar Romsilva a oferit cei 20.000 de puieti plantati la Ighiu.

  Campania „Romania prinde radacini” din judetul Alba este o initiativa a televiziunii de stiri, desfasurata in parteneriat cu Regia Nationala a Padurilor Romsilva, Consiliul Judetean Alba, Consiliul Local Alba si Consiliul Local Ighiu.

  „Romania prinde radacini” face parte din campania „Cod Verde”, un program de responzabilizare sociala al Grupului Realitatea-Catavencu care vizeaza implicarea activa in problemele de mediu si care se deruleaza incepand cu luna octombrie a anului trecut.

  Actiunea ecologista a avut prima etapa in toamna anului 2008. Cu participarea a peste 5.000 de voluntari, s-au plantat peste 75.000 de puieti pe suprafete insumand peste 15 hectare din judetele Suceava, Neamt, Bacau. Acele destinatii au fost alese pentru ca au fost locul de producere al unor inundatii devastatoare in vara lui 2008, cauzate in mare parte si de lipsa padurilor.

  Dupa actiunea de la Suditi – Ialomita (padure calamitata), campania „Romania prinde radacini” a continuat in aceasta primavara cu plantari de arbori la Dabuleni – Dolj (zona de desertificare) la Iasi si la Comanesti, judetul Bacau. Recordul de voluntari s-a inregistrat la Iasi, unde 6.500 de oameni s-au alaturat campaniei „Romania prinde radacini”.

  Campania ecologista se va intinde pe o durata de 5 ani, cu plantari succesive primavara si toamna, iar Realitatea TV va transmite in direct aceste mari actiuni de voluntariat in sprijinul padurii si al unui viitor mai curat pentru generatiile viitoare.

  IAA Romania si Gala „Oameni pentru oameni” au premiat campania „Romania prinde radacini” pentru cel mai bun program comunitar pe 2008.

  Sursa: Cotidianul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.