De ziua Pacii, scolile au plantat copaci si au eliberat porumbei

De ziua Pacii, scolile au plantat copaci si au eliberat porumbei

Vineri, de Ziua Internationala a ONU pentru Pace, scolile din Romania au plantat copaci alaturi de alte scoli din intreaga lume.
Primii copaci au fost plantati la amiaza in Oceania, iar apoi pe celelalte continente: Asia, Europa si Africa, lantul de copaci ajungand in cele din urma si in cele doua Americi. Toate intr-o singura zi.

Acest eveniment a dobandit din ce in ce mai mult succes an de an. De exemplu, anul trecut, peste 5.000 de scoli din 132 de state de pe glob au plantat 600.000 de copaci in cursul acestei zile.

Plantarile au ajuns si in orasul Stefanesti, judetul Arges. Elevii si profesorii de la Scoala Gimnaziala Nr. 1 au plantat in curtea scolii 20 de puieti de tei, frasin si stejar pe care i-au obtinut cu sprijinul Consiliului Local.

Vezi aici cum au sarbatorit elevii de la Scoala Gimnaziala Nr. 1 Stefanesti Ziua Pacii.

Copiii din fiecare scoala participanta de pe tot globul au transmis urmatorul mesaj: „„Plantarea de copaci este importanta pentru noi toti. Mai intai, pentru ca ne aminteste de natura si de importanta protejarii ei. In alt doilea rand, am ales aceasta zi a Pacii Mondiale pentru a marca pacea si continuitatea vietii. Cu activitatea noastra de plantare din aceasta zi vom contribui si vom ajuta Organizatia Natiunilor Unite sa atinga cele opt obiective globale de dezvoltare ale mileniului”.

„Plant a tree for Peace 2012″ este o campanie organizata de Learning about Forests – LEAF si ENO-Environment Online, o scoala globala virtuala pentru cresterea responsabilitatii fata de mediu si dezvoltarea sustenabila.

Scolile din intreaga lume abordeaza aceleasi subiecte cu privire la mediul inconjurator si impartasesc rezultatele activitatii de invatare in comunitatile din care provin si lumii intregii pe internet.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente